Szentkirályi: országos jelentősége is lehet a terézvárosi döntésnek (VIDEÓ)

2024. szeptember 14. 17:28

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője elmondta, hogy bármilyen döntést is hoznak az emberek, javasolni fogja a kormánynak, hogy hozzon Budapesten is, akár országosan is ennek megfelelő szabályozást.

2024. szeptember 14. 17:28

Nyitókép:

Szentkirály Alexandra a terézvárosi lakossági szavazásról posztolt a közösségi oldalán. 

Mint ismert: a terézvárosi önkormányzat szavazást kezdeményezett a rövid távú lakáskiadások korlátozása vagy esetleges kitiltása miatt a kerületben. A lakos – szeptember 2. és 16. között – arról dönthetnek, hogy az Airbnb típusú lakáskiadás korlátozásra, esetleg teljesen felszámolásra kerüljön a kerületből.

A Facebookra felrakott videójában a Fidesz fővárosi frakcióvezetője elmondta:

Bármilyen döntést is hoznak az emberek javasolni fogom a kormánynak, hogy hozzon Budapesten is, akár országosan is ennek megfelelő szabályozást. 

Szentkirályi Alexandra éppen ezért figyelemmel fogja követni a szavazást, és úgy gondolja, hogy neki, mint politikusnak az a feladata, hogy az emberek véleményét képviselje. 

A fővárosi Fidesz vezetője szerint a lakosság döntése nagyban befolyásolhatja Budapest jövőjét, hisz, ha nem is precedens, de mindenképpen mintateremtő elvként fog szolgálni a szavazás eredménye.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazafut0
2024. szeptember 15. 16:30
Kedves Alexandra! Ez 1 marhaság! Olyan, mintha azt javasolná, hogy mindenhol momentumos legyen a polgármester. Ez helyi ügy, máshol más körülmények, más vélemények, más emberek vannak. Mindenhol dönthessenek az ott lakók.
masikhozzaszolo
2024. szeptember 15. 13:00
Nem ide tartozik, de azért valami könnyedebb is legyen: Erdei iskolában megy az oktatás. Gyerekek, van e az üzekedési időn kívül is szarvasbőgési időszak? Hogyne, tanárnéni. Mindig, mikor elveszik tőle a telefont!
joe-sobri
2024. szeptember 15. 10:50
Jól értem? Ha egy belpesti kerület 15%-a elmegy szavazni az országos erejű ügydöntő népszavazásnak minősül? Ja, hogy közben elkészültek a NER- lovagok szállodái! Egyébként az olimpiával hogy állunk? Azt is a momentumos hülye gyerekek szavaztatták.... Mi folyik itt, Gyöngyösön meg mostmár Budapesten is?
Massimiliano Prospero dArco
2024. szeptember 14. 22:06
tűnjön már el ostoba tyúk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!