Szent István elborzadna Pressmantől

2024. szeptember 05. 05:38

Az ellenzéki aktivista nagykövet tajtékzik, amiért a Parlamentben nem tarthattak LMBTQ-szeánszt.

2024. szeptember 05. 05:38
Annual Pride March Held In Budapest, Hungary
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: NurPhoto via AFP

„Szent István is biztosan ezt akarná – halljuk oly sokszor így augusztus 20-a táján. Biztosan ő is az Európai Uniót választotta volna, Brüsszelt, Verhofstadtot, Manfred Webert meg Von der Pfizert. Szaladt volna hajlongani előttük, mint Dobrev meg az Övcsa­tos. »Nyugati elköteleződés«, »európai közös értékek« és a többi. Hát persze. Tény, hogy István a nyugati kereszténységet választotta, nem a keletit.

Tudniillik Róma mégiscsak közelebb volt (van), mint Bizánc. Viszont nem vágta el magát a Kelettől, nem zárta el a Barátság kőolajvezetéket, s ha mód nyílt rá, utódai házassággal kötötték össze a magyar és a bizánci uralkodóházat. A középkori kódexekben viszonylag kevésszer (talán egyszer sem) olvasni olyasmiről, hogy István szankciókat vetett volna ki keleti pátriárkákra. Arról annál inkább, hogy tönkreverte a Magyar Királyságra törő nyugati (német) hadakat. Utódai meg a keletieket, ha jöttek.

Bizonyos társadalomszervezési formák meghonosítása vagy éppen a nyugati kereszténység intézményesítése nem azt jelentette, hogy István átadta a gyeplőt a pápának, netán a német császárnak.

Idegen nem makoghatott bele az ország irányításába. Fölteszem, ha valaki arra próbálta volna Istvánt rábírni, hogy engedélyezze a kisko­rúak »nemváltását«, az óvodai genderagymosást és telepítsen az ország területére muszlim honfoglalókat, minden bizonnyal nem négy, hanem több darabra vágatja az illetőt.

Igaz, akkoriban még senkinek nem támadtak ilyen remek ötletei. Akkoriban a haladás még nem volt egyenlő az elmebajjal.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2024. szeptember 07. 06:26
Na még mit nem a végén még köcsögök fogják írányítani az országot.
abcugabcug
2024. szeptember 06. 17:00
Bese Gergő: NER-es körökbe bejáratos Orbán-rajongó katolikus pap, homoszexuális partikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápol(t) más férfiakkal. "Bese volt az, aki megszentelte Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, valamint a Pesti Srácok és a Megafon irodáit; rendre fellépett az úgynevezett LMBTQ-propaganda ellen; a papi hivatást hátrahagyó, később coming outoló Hodász Andrást kritizálta; gyakran publikált a Rétvári Bence holdudvarába tartozó Vasárnap.hu-n; vendége a kormánypárti eredményváró rendezvényeknek és Orbán Viktor évértékelőjének, minden esetben szigorúan reverendában, a 2022-es választási kampány idején egy templomban kampányolt a Fidesz-KDNP mellett, olyan kijelentésekkel, hogy ha valaki az ellenzékre szavaz, akkor valójában a falusi templomok tömeges bezárását támogatja; legutóbb pedig a párizsi olimpia megnyitó ünnepségét bírálta – és Orbán tusnádfürdői beszédét is kommentálta – a Mandineren."
abcugabcug
2024. szeptember 06. 17:00 Szerkesztve
xxx
2024. szeptember 06. 15:51 Szerkesztve
Én meg mind a hármójuktól el vagyok borzdva. Szent Pityuka német lovagokat hozott ide nemeseknek, hogy azok cserébe az ősi hitűeket megregulázzák. A letelepedés ellen lázongó harcosokat évtizedeken át nullára irtotta. A királyt kiszolgáló papokat a nép nyakába varrta. Pressman egy púpos buzeráns Hókuszpók pofával. Pilhál meg értük zihál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!