Kövér Lászlónak sikerült teljesen kiakasztania David Pressmant (VIDEÓ)

2024. szeptember 04. 07:52

A konfliktus hátterében természetesen az LMBTQ-lobbi áll.

2024. szeptember 04. 07:52
Special session of the Hungarian parliament

Nyitókép: Marton Monus/picture alliance via Getty Images

Éles kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben az Egyesült Állomok budapesti nagykövete, David Pressman, miután Kövér László házelnök nem engedélyezte, hogy a baloldali pártok úgynevezett LMBTQ-konferenciát tartsanak a Parlamentben – írta meg a Magyar Nemzet.

A DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd kedden délután ugyanis szeretett volna rendezni egy ilyen jellegű konferenciát az Országház épületében, ám 

Kövér az Országgyűlés tekintélyének megóvására hivatkozva elutasította a teremigénylést.

A „Magyarországról kivonult” CEU az ellenzéki pártok segítségére sietett 

Az ellenzéki pártok több nagykövetet és az európai ügyekért felelős miniszterek informális találkozójának résztvevőit is meghívták az eseményre, amelyet végül a Közép-Európai Egyetem (CEU) Nádor utcai épületében tartottak meg. A rendezvényen többek között David Pressman is részt vett.

Pressman „aggasztónak” nevezte, hogy egy európai uniós tagállam parlamentjének választott képviselőit megakadályozzák abban, hogy az emberi jogokról tárgyaljanak. Nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy már kétszer is megtagadták az LMBTQI+ jogokkal foglalkozó parlamenti képviselők bejutását a Parlamentbe, ahol hivatalos ügyeiket intézhették volna. Az, hogy a találkozót végül egy egyetemen kellett megtartani, Pressman szerint súlyos kérdéseket vet fel a magyar demokrácia állapotával kapcsolatban.

Kövér László négy nappal a rendezvény előtt értesítette Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, hogy a teremigénylést nem áll módjában teljesíteni, hivatkozva az Országgyűlés tekintélyének megóvására vonatkozó törvényi kötelezettségére. Pressman szerint ez a lépés csak tovább erősíti az amerikai kormány aggodalmait a magyar demokráciát fenyegető veszélyek miatt.

David Pressman vonatkozó bejegyzését alább olvashatják:

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet

Idézőjel

Mi pontosan ebben nőttünk fel, ebben a kötelező hasonlóan gondolkodásban, és már akkor rettenetesen gyűlöltük.

 

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. szeptember 05. 12:34
A férjével tárgyaljon a nyomós feleség a jogairól!
Málaga21
2024. szeptember 04. 16:06
Országház, ba.szodalássan, nem melegház.
Robert69
2024. szeptember 04. 14:20
Hát igaz, ami igaz fel vagyok háborodva, mi az hogy Mónika és Clinton huncutkodik a Fehér Ház orális szobájában. Miért nem lehetettek jelen akkor az LMBTQ aktivisták, miért nem vehettek részt benne....skanndallum! Aggódom az amerikai demokrácia miatt.
Szuper
2024. szeptember 04. 14:18
Ajánlom ennek az ánuszmágusnak, hogy kérjen engedélyt Putyintól, hogy Moszkvában tarthassás meg! Vlagyimír szerintem enegedélyezni fogja, mert elég filantróp e téren is! Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!