Amerikai Szocialista Köztársaságok Szövetsége (CACP)

2024. augusztus 30. 11:16

Mi pontosan ebben nőttünk fel, ebben a kötelező hasonlóan gondolkodásban, és már akkor rettenetesen gyűlöltük.

2024. augusztus 30. 11:16
Annual Pride March Held In Budapest, Hungary
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép: Photo by Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Az Amerikai Szocialista Köztársaságok Szövetségének budapesti nagykövete, David Pressman elvtárs ismételten elégedetlenségének adott hangot, mivel Magyarország mást gondol Ukrajna és a háború kapcsán, mint ami az Amerikai Szocialista Köztársaságok Szövetségének direktívája és iránymutatása. Pressman elvtárs kifejtette:

Orbán Viktor moszkvai békemissziója csupán egy performansz volt, és nem biztos abban, hogy mások is követik ebben Orbánt.

Véleménye szerint Orbán nem a béke, hanem a megbékítés hírnöke, mivel számára is egyértelmű, hogy a háború Putyin döntésétől függően akár holnap véget érhetne.

»A megbékítés, vagyis ‘appeasement’, az a fogalom, amit korábban a náci Németország lecsendesítésére használtak. Pressman hangsúlyozta, hogy Magyarország az Egyesült Államok szövetségese és NATO-tag. Ezért elengedhetetlen, hogy a két ország hasonlóan gondolkodjon azokról a súlyos kérdésekről, amelyekkel szövetségesként szembe kell nézniük, például Putyin ukrajnai inváziójáról.«

Mi pontosan ebben nőttünk fel, ebben a kötelező hasonlóan gondolkodásban, és már akkor rettenetesen gyűlöltük.

De legalább értjük. S hogy egészen pontosan miért is kell nekünk ugyanazt gondolnunk, mint amit a cuki kis »szövetségesünk« gondol? Hát például ezért:

»Ukrajna nem kívánja meghosszabbítani a Gazprommal kötött megállapodást az orosz földgáz Európába történő szállításáról – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Zerkalo Nyegyeli tudósítása alapján. A jelenlegi szerződés decemberben jár le, a vezetékek Ausztria, Szlovákia és Magyarország irányába exportálnak.

Nem kellett sokáig várni az orosz reakcióra: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hangsúlyozta, bár léteznek alternatív útvonalak, például Törökországon keresztül, Kijev döntése így is súlyos károkat okoz az európai fogyasztóknak.

Többet kell majd fizetniük az energiáért, és ez tovább gyengíti az iparuk versenyképességét. Az Egyesült Államok cseppfolyósított földgázáért még többet kellene fizetnie Európának, de ezt az ukránok pontosan tudják – mutatott rá Peszkov. A magyar kormány számos megoldással igyekszik garantálni az ország energiabiztonságát, ám az Európai Bizottság a támogatás helyett büntetéssel fenyegetőzik.«

Ezt is pontosan ismerjük.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. szeptember 02. 09:29
"Magyarország az Egyesült Államok szövetségese és NATO-tag. Ezért elengedhetetlen, hogy a két ország hasonlóan gondolkodjon azokról a súlyos kérdésekről, amelyekkel szövetségesként szembe kell nézniük, például Putyin ukrajnai inváziójáról." Itt van a kutya elásva! Mo. és az USA NATO tag. Ukrajna NEM!
Menhetten
2024. szeptember 01. 13:18
Bayer Zsolt egyik írásában azt fejtegeti, hogy Ady Endre Trianon ellen tiltakozott verseiben. Bayer magyar-történelem szakos tanár. Mint ilyennek ismernie kellene hogy Ady 1919 januárjában távozott az élők közül, a trianoni békeszerződést pedig 1920 nyarán írták alá.- A kitüntetését ne adja vissza. Ezt ma Magyarországon kizárólag tisztességes emberek teszik. De a diplomáját igen!..
pragmatika
2024. augusztus 31. 13:02
Amerikai népi demokratikus köztársaság.
The Loner
2024. augusztus 31. 08:32
Szijjártó miniszter úr miért nem küldi már haza ezt fontoskodó bandzsa bu...it ? Az is igaz van még pár hónapja , és az amerikai választások után Mr. Dondald Trump az egyesült államok 47. elnöke úgy is haza rendeli. Ezt a kis időt még kivárjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!