Szijjártó szerint Pressman egy ellenzéki aktivista (VIDEÓ)

2024. augusztus 29. 17:58

„Az ő megnyilatkozásait ennek megfelelően kell értékelni” – tette hozzá a külügyminiszter.

2024. augusztus 29. 17:58
Cyprus Hungary

Nyitókép: Photo by Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

David Pressman amerikai nagykövet nemrég arról beszélt, hogy Orbán Viktor moszkvai békemissziója csupán egy performansz volt, és nem biztos abban, hogy mások is követik ebben Orbánt.

Véleménye szerint Orbán nem a béke, hanem a megbékítés hírnöke, mivel számára is egyértelmű, hogy a háború Putyin döntésétől függően akár holnap véget érhetne.

A megbékítés, vagyis „appeasement”, az a fogalom, amit korábban a náci Németország lecsendesítésére használtak. Pressman hangsúlyozta, hogy Magyarország az Egyesült Államok szövetségese és NATO-tag. Ezért elengedhetetlen, hogy a két ország hasonlóan gondolkodjon azokról a súlyos kérdésekről, amelyekkel szövetségesként szembe kell nézniük, például Putyin ukrajnai inváziójáról.

Szijjártó Péter reakciója

Budapesten az amerikai nagykövet egy ellenzéki aktivista, a magyar ellenzék egyik vezető szereplője, és az ő megnyilatkozásait ennek megfelelően kell értékelni”

– reagált Szijjártó Péter David Pressman kijelentésére, majd a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy amikor Giorgia Meloni azt mondta, hogy Kína megkerülhetetlen párbeszédpartner a mostani törékeny nemzetközi viszonyok közepette, akkor az ellenzéki aktivista úr nem szólt semmit.

„Vagy amikor Zelenszkij elnök felhívta Donald Trumpot, akkor se fejezte ki a rosszallását” – árulta el Szijjártó Péter.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2024. augusztus 30. 12:34
Beltméker antifát is mondhatott volna. Csak azt nem értem, miért nem lett kiutálva Magyarországról a köcsög buzi.
google-2
2024. augusztus 30. 09:47
David Pressman úgy nagykövet, ahogyan Magyar politikus. Egyik nagykövetnek, a másik politikusnak álcázott agitátor, aktivista.
lacika-985
2024. augusztus 30. 09:47
Pressmann egy himringyó - a szó legszorosabb értelmében .
SpaniferRoland
2024. augusztus 30. 07:38
"appeasement”, az a fogalom, amit korábban a náci Németország lecsendesítésére használtak.DDDD,Bazdmeg és nem tanultak a müncheni egyezményből,legalább ne ezzel példálózna ez a kretén madárfejű futsalos geci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!