David Pressman nem nyugszik: betámadta Orbán Viktor békemisszióját

2024. augusztus 28. 15:20

Az amerikai nagykövet szerint Magyarországnak ugyanazt kell gondolnia Ukrajna kapcsán, mint az Egyesült Államoknak, hiszen szövetségesek vagyunk.

2024. augusztus 28. 15:20
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

David Pressman amerikai nagykövet Esztergomban ukrán menekülteket látogatott meg, ahol a 444.hu-nak nyilatkozva kifejtette: béke már holnap lehetne, ha Vlagyimir Putyin befejezné a háborúját, mivel ez az orosz elnök konfliktusa. Pressman hangsúlyozta, hogy minden szövetségesnek meg kell értenie: a háború akár már ma is véget érhetne, de ezt a döntést nem az Egyesült Államok, hanem Putyin hozhatja meg – foglalta össze a 24.hu

Pressman azt is kijelentette, hogy Orbán Viktor moszkvai békemissziója csupán egy performansz volt, és nem biztos abban, hogy mások is követik ebben Orbánt. 

Véleménye szerint Orbán nem a béke, hanem a megbékítés hírnöke, mivel számára is egyértelmű, hogy a háború Putyin döntésétől függően akár holnap véget érhetne.

 A megbékítés, vagyis „appeasement”, az a fogalom, amit korábban a náci Németország lecsendesítésére használtak. Pressman hangsúlyozta, hogy Magyarország az Egyesült Államok szövetségese és NATO-tag. Ezért elengedhetetlen, hogy a két ország hasonlóan gondolkodjon azokról a súlyos kérdésekről, amelyekkel szövetségesként szembe kell nézniük, például Putyin ukrajnai inváziójáról.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2024. szeptember 05. 16:30
Nyomott ember! A liberális baromságaitokkal tönkre tettetek minden valóságos emberi értéket. Illetve, neked maradt egy biztos pont. Az ánus naggyából mindenkin ugyanott van.
Zolt
2024. augusztus 30. 06:15
Sokszor mondtam ,hogy a buzik nem csak sexuális elferdüléssel rendelkeznek,van egy stikkjük is. Ez a kijelentése is alátámassza.Azazblbha ő buzi buziimádó,nekünk is buzinak illene lenni.Egyszerű a képlete,szerint.De ez se valós.Gondolkodnia kellenezen egy picit,nem úgy mint hitler ..mert ez a nyilatkozata nagyon hasonlít hitler állaspontjára. Köpködni tud csak egy szövetségese felé,mert a másik fél mást gondol...
Vladiszláb
2024. augusztus 30. 05:34 Szerkesztve
Szálljuk meg mi is az usát, akkor gondolhatunk ugyanúgy. Addig csak mi vagyunk megszállt ország, amelynek a vezetőjét bármikor megölethetik egy magányos elkövetővel.
Ullyses
2024. augusztus 29. 21:03
Pressman lassan elkezdhetnél csomagolni, oszt otthon oszd az észt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!