Pressmanék döntöttek: magyarországi cégeket fognak szankcionálni

2024. augusztus 24. 07:13

A hivatalos indoklás szerint erre azért került sor, mert „aggódnak”.

2024. augusztus 24. 07:13

Nyitókép: Facebook

„Az Amerikai Egyesült Államok különböző célszervezetekkel szemben szankciókat vezet be, köztük két magyarországi entitással, amelyek közül az egyik részt vesz Oroszország energiaágazatának megerősítésében (és Paks II-n kíván dolgozni), a másik pedig Oroszország hadigépezetét látja el” – szúrta ki a rövid bejegyzést a budapesti amerikai nagykövetség Facebook-oldalán a Magyar Nemzet.

A lap szerint a bejegyzésben említett „két magyarországi entitás” alatt két olyan cégre utaltak David Pressmanék, amelyek rendelkeznek Magyarországon telephellyel, és mindkét vállalat orosz partnerekkel üzletelt. Valószínűleg a Меzsregionstroj és a Mátrix Metál Group Kft-ről van szó, a bejegyzésből pedig kiderül, előbbi céget azért szankcionálta az Egyesült Államok, mert szerintük segédkeztek „Oroszország energiaágazatának megerősítésében”, míg a Mátrix Metal Group – ez a vállalat jelenleg felszámolás alatt áll – Pressmanék közleménye szerint „Oroszország hadigépezetét látja el”

A további indoklásban egyébként nem hoztak fel a régi érveken túl semmit. „Továbbra is aggodalommal tölt el bennünket a magyar kormány Kremlhez fűződő kapcsolatainak mélyítésére és Magyarország orosz energiafüggőségének fenntartására irányuló döntése” – írták.

A Biden-adminisztráció hivatalba lépése óta a magyar–amerikai kétoldalú kapcsolatokban jelentős változás állt be”

– mutatott rá Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.

„Az orosz–ukrán háború kitörése után látható volt, hogy az amerikai baloldal folyamatos nyomás alá helyezi Magyarországot azért, mert számos gyakorlati kérdésben nem ért egyet az USA politikájával. Magyarország békepárti, illegális bevándorlást elutasító álláspontot képvisel, és minden lehetséges eszközzel fellép a genderideológia térnyerésével szemben”  – húzta alá Tóth Erik.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hannah184-2
2024. augusztus 27. 10:51
Remélem,mostmár végre történik valami és véget ér ez gonosz ámokfutás amit világszerte tapasztalunk.
altercat1
2024. augusztus 25. 00:19
Jó vastag bőr van a pofáján ennek a gazembernek! 700 tonna uránt vettek a ruszkiktól, aminek az árából azok akár a háborút is finanszírozhatják.
nempolitizalok-0
2024. augusztus 24. 17:28
Tetves libsik, az benneteket nem zavar ugye, hogy anúgy USA cégek keményen exportál az oroszoktól?????? Ott valahogy egyik büdöslibsi sem nyomoz a vezetéknevek után. B+, ezt a kibaszott szervilizmust. A saját anyátokat eladnátok csak nehogy egy magyar jól járjon. Egyetlen tetves libsi nem kifogásolta, hogy az amerikaiak kereskednek az oroszokkal, a franciák orosz gázexportja 30%a-al nőtt,, csak a magyarok zavarják a tetves fajtájukat.
kunfia1
2024. augusztus 24. 14:11
Állítólag több másik magyar cég is górcső alá került, mint a Putyin barátai Kft, Ezeknek semmi köze a szovjet érdekekhez, ez nyilvánvaló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!