Nem fogta vissza magát a volt főpolgármester, nekiment a „méregzöldeknek” (VIDEÓ)

2024. szeptember 19. 14:47

Aztán Karácsonynak is odaszólt: „Egy ilyen megjegyzés a hülyeségen túl lelkiismeretlenséget is sugall”.

2024. szeptember 19. 14:47
null

Nyitókép: képernyőfotó / Napi aktuális

Tarlós István volt a Hír TV Napi aktuális vendége, akit az árvízhelyzet kapcsán Budapest felkészültségéről kérdezett a műsorvezető.

Nagyon ritka már az országban a teljes együttműködés, és azért most ezt érezni, akárcsak 2013-ban is. Együttműködik a kormány, az önkormányzat, a hatóságok, a Honvédség, a katasztrófavédelem, az önkéntesek, vagy akár a Fővárosi Csatornázási Művek” – fogalmazott a volt főpolgármester, aki szerint ez egy reménykeltő dolog. 

Ami a budapesti árvízvédelmet illeti, Tarlós elmondta: azzal neki már sok dolga volt, már óbudai polgármesterként is. 2002-ben, 2006-ban és 2013-ban is éjjel-nappal a veszélyeztetett területeken volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Védmű-rendszer

Arra a kérdésre, hogy rossz döntésnek érzi-e, hogy nem épült meg a védmű a Csillaghegy területén, azt felelte, hogy a témában kommentelők „fantasztikus butaságokat írnak és beszélnek”.

Az utóbbi 35 évben, ami Budapesten árvízvédelmi fejlesztés és javítás történt, az kizárólag a mi időszakunkban történt”

 – jegyezte meg Tarlós, hozzátéve, hogy neki mindig is vágya volt hogy a csillaghegyi területet is meg tudják védeni, és erre tervek is készültek.

A sötétzöldek és klímaforradalmárok azonban ezt gyakorlatilag ezt meghiúsították. Ez egy nagyon rossz döntés volt” 

– tette hozzá.

Azt is elárulta, hogy noha 2016 óta megint beszédtéma a védmű megépítése, az elmúlt öt évben ennek érdekében egy kapavágás sem történt. A jelenlegi főpolgármester határozata szerint azonban ezt a Királyok útja – Nánási út nyomvonalon kell felépíteni.

Ennek épeszű magyarázata nincsen, szerintem nem is merik elkezdeni. Sokszorosába is kerülne, illetve kíváncsi vagyok, ki fog egy olyan szerződést aláírni, amelyik a formálisan hullámtér, gyakorlatilag már rég nem hullámtér teljes kizárását eredményezi a védelemből” – fogalmazott.

Tarós szerint azonban nem csak ezek a terület veszélyeztetett, 

hanem mára már Újpest és Észak-Angyalföld is, nem beszélve a belvárosi területekről: Batthyány-tér, Bem tér, ahol borzasztó állapotok vannak. 

Itt azért a védelemnek többre ki kellene terjednie” – szögezte le. Hozzátette: a jelenlegi vezetés hozzáállása végtelenül primitív. „Mégis hogy képzelte ezt a megjegyzést ez az ember?” – utalt Karácsony Gergely korábbi megjegyzésére, miszerint: Fogadják el, hogy árvíz idején itt bizony a víz az úr.”  Tarlós szerint egy ilyen megjegyzéssel az ember egy életre lejáratja magát, arról nem beszélve, hogy „szakmailag mekkora baromság”, valamint „a hülyeségen túl lelkiismeretlenséget is sugall”.

A volt főpolgármester szerint árvíz idején mindig megjelennek az „okosok”, akiknek szerinte nem sok közük van az árvízvédelemhez.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Ne hazudj, Peti!

Magyar Péter összefogásról papol, de még árvíz idején is betegesen hazudozik.

5 órája

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jamborz
2024. szeptember 19. 19:09
A pestieknek ez tetszik. Visszaszavazták. Remélem a szavazói boldogan zsákolnak...
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:40
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­k­e­­l­­d­­ ­a­ ­s­­­z­e­­x­i­ ­­p­­u­n­­­c­­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Lajoss
2024. szeptember 19. 17:18
Pista bácsi…inkább onokázzon…😉
herden100
2024. szeptember 19. 17:09
www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/675-azert-a-viz-az-ur Telihold van. www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/676-az-isteni-jelenlet-teliholdja hwww.szantobrigitta.hu/index.php/blog/673-egy-nagy-es-hosszu-utazas-vegehez-erkezunk Csak Szívvel érdemes. Ki kell nyíljon a Szívcsakrám. Lásd: napfenyes.hu/cikkek - A szív csakra feléllesztése. Persze: Mi Atyánk-Anyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!