Karácsony Gergely öt éve csak ígérget a Római parton, az árvíz megint elmoshatja kétezer ember ingatlanjait

2024. szeptember 18. 08:57

Mosolygós szelfit készített, megoldást viszont nem hozott az ott élők számára.

2024. szeptember 18. 08:57

Nyitókép: Karácsony Gergely mosolygós szelfit készített az áradó Dunán tavaly decemberben, miközben az emberek az értékeiket mentették a parton kétségbeesetten. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely már a 2019-es főpolgármesteri kampányában is azt ígérte, megoldja az árvizek szempontjából különösen kritikus Római part helyzetét. Aztán megválasztották és bár a magyar kormány és Tarlós István főpolgármester már kidolgozta az ott élők számára megnyugtató megoldást, 

Karácsony átírta és a Duna parttól messzebb, a Királyok útja-Nánási út mentén jelölte ki a Római parti gátat, mintegy kétezer ember életét megkeserítve, hiszen ezzel számtalan ingatlant tett ki az árvíz okozta károknak. 

Karácsony Gergely nem ura a helyzetnek. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony tavaly decemberben a mostaninál kisebb árvíz idején aztán azzal verte ki a biztosítékot a helyiek szemében, hogy az áradás idején csónakba ült, kievezett a Dunára és ott készített egy mosolygós szelfit Tüttő Kata főpolgármester-helyettes társaságában, miközben az emberek az értékeiket mentették onnan néhány száz méterre. 

Ezt is ajánljuk a témában

A veszélyeztetett ingatlanok tulajdonosai Karácsonyék hozzáállás láttán egy civil egyesület keretében maguk oldották meg a védekezést a Római parton, elmondásuk szerint 

Karácsony Gergelytől és az óbudai DK-s polgármestertől, Kiss Lászlótól semmiféle segítséget nem kaptak tavaly decemberben, a legutóbbi áradás idején. Az utóbbitól most nem is kaphatnak, hiszen az óbudai korrupciós botrány kapcsán éppen előzetes letartóztatásban van. 

Az évtized dunai áradása ismét veszélybe sodorta kétezer ember ingatlanjait, miközben Karácsony immár öt éve csak ígérgeti a megoldást. De mosolygós szelfit most legalább még nem készített a Duna közepén…

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. szeptember 19. 02:37
Nem kellett volna ártérbe építkezni.
iphone-13
2024. szeptember 18. 13:32
ROHADJ MEG SZAROSGERI! A KUTYÁM SZARÁT SEM BÍZNÁM ERRE A SZARHÁZIRA.
alexandrosz-2
2024. szeptember 18. 12:31
„Jogerős bírósági döntés mondja ki, hogy a hullámtérre épített ingatlanokat a főváros nem köteles megvédeni. Azt pedig a választók mondták ki 2019-ben, hogy a természet tönkretétele árán ne is tegye. Az ártérben építkezők örüljenek, hogy Budapest egyik legszebb helyén van az ingatlanjuk. Cserébe fogadják el, hogy árvíz idején itt bizony a víz az úr” – közölte még tavaly a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat, üzenve a Római partnál élőknek. Karigeci egy semmitérő korrupt senki, de ebben igaza van! Ingatlanspekuláns nyerészkedő geciknek lófasz se jár a köztől. SEMMI! Tarlós pedig rohadjon meg amiért ezt a vircsaftot ott polgiként engedte az ártéren megtörténni!
atti64
2024. szeptember 18. 11:57
SZAREMBERRE SZAVAZTATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!