Karácsony üzenete a Római parton élőknek: Árvíz idején itt bizony a víz az úr

2024. szeptember 17. 10:51

A főpolgármester még tavaly tette ezt egyértelművé. A helyiek nem sok jóra számíthatnak.

2024. szeptember 17. 10:51

nyitóképünkön Kiss László és Karácsony Gergely, fotó: Földházi Árpád / Mandiner archív

„Jogerős bírósági döntés mondja ki, hogy a hullámtérre épített ingatlanokat a főváros nem köteles megvédeni. Azt pedig a választók mondták ki 2019-ben, hogy a természet tönkretétele árán ne is tegye. Az ártérben építkezők örüljenek, hogy Budapest egyik legszebb helyén van az ingatlanjuk. Cserébe fogadják el, hogy árvíz idején itt bizony a víz az úr” – közölte még tavaly a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat, üzenve a Római partnál élőknek.

Akkor a dunai árhullám korántsem volt olyan fenyegető, mint ezekben a napokban, az érintett ingatlanok kapcsán azonban akkor is felmerült a védekezés kérdése.

Emlékezetes:

Tarlós István főpolgármestersége idején mobilgátat tervezett a Főváros a partszakaszra, azonban ezt a környezetvédők, illetve a hozzájuk csatlakozó ellenzéki politikusok lényegében megakadályozták.

A 2019-es önkormányzati választás eredményeként a Városházán berendezkedő Karácsony-Gyurcsány-adminisztráció legalábbis más nyomvonalat preferált.

A környéken élőket képviselő egyesület már a napokban megkongatta a vészharangot, az Index pedig kedd reggel közölt riportot a magukra hagyott, kétségtelenül annak idején a hullámtérbe építkező ingatlan-tulajdonosok helyzetéről.

Ezt is ajánljuk a témában

A lapnak most a Fővárosi Önkormányzat annyit írt, az ártérben a helyi önkormányzat segíti az ingatlantulajdonosok védekezését. Csakhogy a III. kerület polgármestere pillanatnyilag akadályoztatva van a védekezési munka helyi irányításában (mivel korrupció alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van), de egy érintett lakó a lapnak elmondta, mi több, meg is mutatta, mit is jelent valójában a kerület segítsége.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a kerületi lakcímkártya felmutatójának 100 zsák homokot és zsákot adott át egy elosztási ponton. Ennyi.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 18. 06:01
„Jogerős bírósági döntés mondja ki, hogy a hullámtérre épített ingatlanokat a főváros nem köteles megvédeni. Azt pedig a választók mondták ki 2019-ben, hogy a természet tönkretétele árán ne is tegye. Az ártérben építkezők örüljenek, hogy Budapest egyik legszebb helyén van az ingatlanjuk. Cserébe fogadják el, hogy árvíz idején itt bizony a víz az úr” – közölte még tavaly a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat, üzenve a Római partnál élőknek. Karigeci egy semmitérő korrupt senki, de ebben igaza van! Ingatlanspekuláns nyerészkedő geciknek lófasz se jár a köztől. SEMMI! Tarlós pedig rohadjon meg amiért ezt a vircsaftot ott engedte az ártéren megtörténni!
jandor
2024. szeptember 18. 01:06
Ebben igaza van. Csak egy őrült építkezik ártérben. A biztosítók ugynezt gondolják.
Robert69
2024. szeptember 17. 18:38
Budapestiek megválasztottátok, megkaptátok, lehet ünnepelni ez vele jár.....tán jobb lett volna gondolkodni mielőtt az X a neve mellé került.
herden100
2024. szeptember 17. 16:33
KAMUGERIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!