Menczer Tamás Kötcsén: Fölrakjuk a migránsokat a buszra, és letesszük őket Von der Leyen asszonynál (VIDEÓ)

2024. szeptember 09. 12:38

A Fidesz kommunikációs igazgatója nem kertelt az ATV riporterének, mikor a „sárga buszok” ügye előkerült.

2024. szeptember 09. 12:38

Nyitókép: Menczer Tamás Facebook-oldala

Ahogy arról többször is beszámoltunk, a hétvégén huszonharmadik alkalommal szervezte meg a Polgári Magyar­országért Alapítvány a kormányoldal őszi idénynyitójának is tekinthető kötcsei pikniket, a Fidesz és a KDNP politikusainak, a konzervatív oldal gondolkodóinak, közéleti szereplőinek kora őszi találkozóját.

Az eseményre menet az újságírók nemcsak Orbán Viktor miniszterelnöknek, hanem Menczer Tamásnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának is feltettek több kérdést.

Előkerült a „sárga buszok” ügye is, amelyekkel a tervek szerint Röszkéről Brüsszelbe szállítják majd a migránsokat. Az ATV riportere arra volt kíváncsi, hogy az, hogy Magyarország menedékkérőket buszoztat a belga fővárosba, azzal nem sérti-e meg az uniós jogot, hiszen le kellene folytatni a menekültügyi eljárást.

Erre Menczer azt válaszolta, „azt akarják, hogy engedjük  be őket. Mi beengedjük, fölrakjuk őket a buszra, és

lerakjuk Ursula von der Leyen irodájának a bejáratánál.

Ez a tervünk” – hangzott el.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyáltalán nincs szó jogról

Majd a riporter azon felvetésére is reagált, hogy azoknak a személyeknek, akik Magyarországra bejönnek, itt kell lefolytatni a menekültügyi eljárását. 

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója itt elmagyarázta, hogy egyáltalán nincs szó jogról. „Ha jogról beszélnénk, akkor erről az egészről nem beszélnénk, hiszen a határt megvédeni kötelező.

Mi ezt tesszük, és minket ezért támadnak politikailag

– szögezte le.

Menczer Tamás az Európai Unió Bíróságának azon döntésére, hogy megbünteti Magyarországot a menedékjogi eljárásrendje miatt azt mondta, hogy 

a Bíróság politikai döntést hozott, sajnos”.

Végül leszögezte, hogy „minket a magyar emberek érdeke és biztonsága kötelez”

Az idézett nyilatkozatot teljes terjedelmében alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thanos
2024. szeptember 10. 16:34
"Was Recht ist, bestimme Ich!" Ordította Von Der Lügen és kinevezte Eichmann II-t, a sárga buszok deportálásáért felelős különmegbízottjának. Nem véletlen, hogy elkezdték lezárni a belső határokat. Kezdődnek a visszatoloncolások a regisztrációs országokba.
oregur4
2024. szeptember 09. 21:32
LajoSS, LajoSS!!! Már írtam, hogy rosszul írod a neved, látod nagy SS-el kell, hisz' mint boldevikf@SSiszta, avagy liberónáczi válajátok büszkén a multatokat!!! Höhöhö
salmonella
2024. szeptember 09. 16:33
Vonat kell, nem busz, az olcsóbb, hatékonyabb.
bagira004
2024. szeptember 09. 15:55
Nomádokat buszra rakják közben Brüsszel és seggnyaló országai rögtök határt zárnak buszokat visszafordíttatják magyarok nyakán maradnak. Rossz ötlet a szállítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!