Következmények nélküli baloldal: decemberig börtönben maradhat a DK-s Kiss László, de a polgármesteri pozíciójáról nem mond le

2024. szeptember 10. 18:22

Óbuda „első embere” továbbra is letartóztatásban van.

2024. szeptember 10. 18:22

Nyitókép: Dobrev Klára Facebook-oldala

Az ügyészség indítványozta Kiss László óbudai polgármester letartóztatásának meghosszabbítását – írta meg a Magyar Nemzet. A DK-s „városvezető” augusztus közepe óta van rács mögött, miután a nyomozó hatóság vesztegetéssel gyanúsítja.

Óbuda újraválasztott polgármesterét augusztus 14-én vették őrizetbe, majd két nappal később a bíróság elrendelte a letartóztatását. 

A DK-s Kiss Lászlót és alpolgármesterét, a júniusban őrizetbe vett Czeglédy Gergőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják. 

A korrupciós ügy azonban nem velük kezdődött; a szálak évekre nyúlnak vissza.

Az ügyet 2021 őszén Anonymus robbantotta ki több videó kiszivárogtatásával. Ezek között volt egy rejtett kamerás felvétel, amelyen feltételezhetően korrupciós pénzeket számolnak egy autóban, és jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba helyezik. Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzati megbízásokból visszaosztott pénzről volt szó.

A nyomozás 2022 elején indult, az első gyanúsítottakat márciusban vették őrizetbe.

Azóta az érintettek köre 16 főre bővült, a vádak között túlárazott és fiktív szerződések, valamint több százmilliós kenőpénzek visszaosztása szerepel.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. szeptember 10. 19:58
az fasza)) nem kene erre valami torveny, hogy akit lefog a rendorseg az automatikusan veszitse el a mandatumat? vagy a bortonbol igazgatja obudat ?
btete757
2024. szeptember 10. 19:51
Pedig jobban járna ha lemondana mert akkor legalább megmentené a testületet mivel csak pm választás jönne. Bús dolgozhatna egy full balos testülettel.Persze kérdés, hogy indítana-e pm. jelöltet.a TISZA.
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 10. 19:14
Gondolom, be fogja perelni a bv-t, Strassbourgig viszi az ügyet és meg is nyeri. Közben utalják a fizetését. Ha a Mi Hazánk nem egy sokadik Fidesz ellenes párt lenne, már szervezné is a tüntetést a III. kerületi önkormányzat elé, új választást követelve. Miért nem kezdeményeznek ellene egy méltatlansági eljárást?
véna
2024. szeptember 10. 19:12
képviselőtestület első űlésen feloszlathatja önmagát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!