Újabb felvétellel állt elő a fővárosi baloldali korrupciós botrányról a Magyar Nemzet

2024. szeptember 09. 10:01

A lap által megismert iratokhoz csatolt beszélgetések egyikében például a fővárosi korrupciós bűnügy gyanúsítottjaival hozzák összefüggésbe Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármestert.

2024. szeptember 09. 10:01
Kiss László óbudai DK-s polgármester és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester

Fotó: Kiss László óbudai DK-s polgármester és Karácsony Gergely // Kép forrása: Földházi Árpád / Mandiner archív

 

Újabb információkat közölt az óbudai korrupciós botrányról a Magyar Nemzet. Az ügyben már tizenhat gyanúsított van, köztük Kiss László polgármester és Czeglédy Gergő alpolgármester. Az eljárás nemcsak a feljelentő vallomásaira, hanem számos más bizonyítékra is épül. Az első gyanúsítottakat idén márciusban fogták el, köztük a baloldal fontos háttéremberét, P. Gábort, valamint D. Róbertet és F. Lászlót, Kiss bizalmasát és felesége korábbi üzlettársát. Az utóbbi két személyt azóta már kiengedték, miután a lap információi szerint vallomást tettek.

Ezt követően, júniusban a nyomozó ügyészek elvitték Czeglédy Gergőt, augusztus 14-én pedig Kiss Lászlót is őrizetbe vették. Mindkettőjüket vesztegetéssel gyanúsítják. A hatóság szerint Czeglédy száz-, míg Kiss tizennyolcmillió forintot tehetett zsebre. Mindketten ártatlannak vallják magukat, akárcsak P. Gábor, és emellett jelezték, hogy abszurdnak tartják a gyanúsításokat.

A szövevényes baloldali botrányláncolatról az Anonymous három évvel ezelőtti kiszivárogtatásai révén szerzett róla tudomást a közvélemény.

A lap most arról írt, Szaniszló Sándor baloldali polgármesterről és a XVIII. kerületi ingatlanügyekről is beszélnek azokon a felvételeken, amiket egy titokzatos feljelentő adott át a fővárosi baloldalt érintő bűnügyben a nyomozó hatóságnak. A pestszentlőrinci-pestszentimrei botrányban a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat eljárást, a botrány szálai pedig ellenzéki politikusokig érhetnek el.

Amikor a szövevényes baloldali botrányláncolatról az Anonymous három évvel ezelőtt felvételeket szivárogtatott ki, és ezekben szó esett a Gyurcsány-párti tizennyolcadik kerületi városvezetőről, a polgármester a következőket közölte sajtóközleményében: az álarcos alak hazugságokat, csúsztatásokat terjeszt róla, ezért megteszi a szükséges lépéseket.

Mi van a felvételen hallható beszélgetésben?

Mint a Magyar Nemzet írja: az általuk megismert iratokhoz csatolt beszélgetések egyikében a fővárosi korrupciós bűnügy gyanúsítottjaival hozzák összefüggésbe Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármestert:

„Gondold el, én odamentem, és ugye az volt, hogy az óbudai újsággal mi történik így meg úgy, és átjöttek a Robiék ba..d meg, és meg akartak kerülni, és nem csak nálad, hanem másutt is. Mi az, hogy telkek? És mondtam a Robinak, te figyelj, mondd, hogy mit szeretnél, és akkor leülünk és kitaláljuk. Mondták, hogy jó, jó, jó. Elmentek az izéhez, elmentek a Kiss Lacihoz, Kiss Laci elment a Szaniszlóhoz, hogy megkérje, hogy segítsen a F.-nek meg a Robinak (ők mindketten az óbudai korrupciós ügy érintettjei - a szerk.). Szaniszló szólt a K.-nak K. meg a M.-nek, M. meg mondta, hogy velem kell egyeztetni. És akkor mondtam nekik, hogy fiúk, miért volt ez a kör? Mondtam, hogy szóljatok. És egy évig ment a játék” – hangzott el az egyik, a feljelentő által rögzített beszélgetésben.

A nyomozati iratok között fellelhető egy olyan felvétel is, amikor a feljelentő és egy másik, a baloldali kerületek ügyeiben járatos férfi ismét a tizennyolcadik kerületet hozzák szóba a hatóság feljegyzése alapján: „A felvétel 02:45 perc hosszúságú, a felvétel indulásakor már mindkét személy az autójában ül. A beszédtéma a XVIll. kerület Lőrinc piac melletti rész, »szanálási terület« beépítése, illetve az Üllői út 323. szám alatti társasház építése volt. Más téma nem hangzik el a beszélgetés során” – olvasható a hatósági feljegyzésben.

Hozzáteszik, a fenti társasház építése szóba kerül azon az Anonymous által két éve nyilvánosságra hozott vágatlan felvételen is, ahogy egy másiké is: az az Üllői út 357. szám alatti 46 lakásos projekt.

A sajtóban 2022-ben fellelhető információk szerint egyébként a XVIII. kerületi városrehabilitációs program keretei között az Üllői út mentén több hektárnyi területet építettek be. Az önkormányzat nagyjából három tucat fejlesztési területet kínált az ingatlanfejlesztőknek, és vállalta azt is, hogy részt vesz a tervek kidolgozásában.

Az ügyben Budai Gyula tett feljelentést, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig el is rendelte a nyomozást, amely jelenleg is folyamatban van.

Ezt reagálta anno Szaniszló

 

Szaniszló Sándor maga 2022 márciusában a Facebookon a következő közleményt tette közzé:

 

„A mai napon, a Magyar Nemzet online felületén megjelent hangfelvétellel és annak tartalmával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom
Az elhangzott súlyos állítások közül egyik sem igaz.
az állítólagos Anonymus, akiről a Városház-ügyben egyszer már bebizonyosodott, hogy hazugságokat terjeszt, csúsztat és a választási kampányban célzottan állít elő csúsztatásokkal, hazugságokkal teli anyagokat, ezúttal is félrevezeti a nyilvánosságot. Rogán Antal ezúttal is melléfogott.
Patek Gáborral az elmúlt években mindössze kétszer találkoztam, egy alkalommal az általa is említett konferencián, ahol megnyitó előadóként voltam jelen és nem sokkal később el is hagytam a helyszín egyéb teendőim miatt. Másodszor, nem az általa említett Kós Károly téren, hanem az onnan nyíló Mészáros Lőrinc utca elején.  Ennyi az igazság. Hazugság az az érthetetlen állítása, hogy hálából meghívtam reggelizni.  Az igazság az, hogy a fiamat vittem iskolába és menet közben a kocsiból ráköszöntünk egymásra Patek Gáborral.
Hazugság, hogy bármiről egyezettem volna vele a konferencián, főleg, hogy bármiféle szerződést írtunk volna alá, ahogy ő fogalmaz, “leszerződött” volna bárkivel. Erre nekem személyesen egyébként jogköröm sincs.
Fizikai képtelenség, ezért nyilvánvaló hazugság, hogy akár én, akár bármely vezetőtársam lakásokat kapott volna Patek Gábortól, vagy bárkitől. Az általa említett társasházak közül az egyiknek épp a múlt héten tettük le az alapkövét, még az építés sem kezdődött el, nemhogy a lakások értékesítése. A másik általa említett épület pályáztatása pedig még le sem zajlott.
A hangfelvételen említett Sziszák Györgyöt a konferencián egy kézfogás erejéig bemutatták. Vele sem korábban sem azóta semmilyen kapcsolatom nem volt.
A XVIII. Kerületi Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal semmilyen szerződéses, vagy munkakapcsolatban nem áll Patek Gáborral.
Szemenszedett hazugság az az állítás, hogy bármely cégvezetőt, vagy más vezető tisztségviselőt vagy annak házastársát kirúgással fenyegettem volna.
A felvételen egy magánbeszélgetés hallható, amelyen számomra érthetetlen okokból Patek Gábor a vélt magas kapcsolataival büszkélkedik, vélhetően személyes nagyságát alátámasztandó.
Amit mond, közönséges hazugság, nagyotmondás, dicsekvés.
A Magyar Nemzet azonban ezt a magánbeszélgetést leközölte, ezzel nagy nyilvánosságot adva az abban elhangzott rágalmaknak, becsületsértő, és személyiségi jogaimat súlyosan sértő állításoknak.
Fentiekre tekintettel rendőrségi feljelentést tettem, és teszek ismeretlen tettesek ellen becsületsértés, hamis vád és személyiségi jogok megsértése miatt, valamint mindazok ellen, akik a jövőben a kormánypárti Magyar Nemzet által közölt rágalmakat átveszik, vagy terjesztik.
Elvárom továbbá, hogy Patek Gábor a nyilvánosság előtt vonja vissza a személyemmel és a kollégáimmal kapcsolatban tett rágalmait!
Tudom, hogy választási kampány van, de van egy határ amit még a Fidesz és annak médiája sem léphet át büntetlenül!”

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. szeptember 09. 12:48
ALAPBOL TELJES VAGYONELKOBZÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!FASZOPO PATKÁNYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mich99
2024. szeptember 09. 10:47
Tessék tovább menni, nincs itt semmiféle látnivaló, csak a szokásos moslékos maffia!
Kristály
2024. szeptember 09. 10:21
Anonimusz megnézhetné hol van Budapest 214milliárdja .
Lajoss
2024. szeptember 09. 10:13
Srácok,ha lesz bírósági itélet,akkor szóljatok... Addig pedig mesél a Pravda...😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!