Kiderült, mi okozta a tüzet a miskolctapolcai Barlangfürdőben

2024. szeptember 08. 06:37

A katasztrófavédelem honlapja szerint a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

2024. szeptember 08. 06:37

Fotó: MTI/Vajda János

A Mandiner beszámolt róla, hogy péntek este kigyulladt a miskolctapolcai Barlangfürdő. A katasztrófavédelem honlapja szerint a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

Ezt is ajánljuk a témában

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálója azonnal megkezdte a tűz okainak kivizsgálását – írja a Boon. A lap információi szerint

a fürdőben keletkezett tűz oka elektromos zárlat lehet,

amely egy teraszon lévő kültéri lámpánál keletkezhetett.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2024. szeptember 08. 18:16
Ennek a cikknek a címe és a tartalma egyaránt hamis! Ugyanis - szerintem - legfeljebb annyi derülhetett ki, hogy a tűzeset kialakulásához - közel lehetett - az említett kültéri lámpatest zárlatához! Ezt a magyarázatot egy OKJ képzésen frissen végzett villanyszerelő sem venné be! Ugyanis az ún. kültéri lámpatestek fém házzal készülnek a csapadék ellen tömített kivitelben meglehetősen masszív kivitelben és ha zárlatossá válnak, akkor legfeljebb annyi történik, hogy annak az áramkörnek amelyre kapcsolva vannak a kismegszakítóját leoldják! Ez mindenképpen rövidebb idő alatt történik, minthogy a lámpatest felhevülve - a környezetében tüzet tudjon okozni! Számos tényezőnek elő kellett fordulni, hogy ekkora tűz kifejlődhessen! Ennek a kiderítése a már azóta folyó tűzvizsgálat feladata lesz! Kár ilyen cikkeket közre adni, amely elolvasása után egy átlag logikusan gondolkodó emberben, akinek legalább szakmunkás képzettsége van eleve csak kételyeket ébreszt!
llnnhegyi
2024. szeptember 08. 13:29 Szerkesztve
A dühöngő, csalódott libbcsikommcsik szabotálása. Közelebbről: N°1 Magyar Rácuppanós Péter a TISZA párt őrjöngő elnökének bűnözői N°2 Gyurcsány Ondó Ferenc a DK elnökének a bűnözői
auditorium
2024. szeptember 08. 12:48
Valamikor régen a hévizi győgyfürdő egykori épülete gyulladt fel ill. égett le, akkoriban a rossznyelvek szerint az elvtársak szaunáztak és égve hagyták..., majd a fertőtavi rész is égett, legújabban Visegrádon a szép Szilvánus Hotel egyik szobájában lágolt fel valami, ill. égett le. Tegnap a német Harz hegységben a fenyőerdő égett le, ahol az AfD párt átlagban 3O%-ot kapott a legutóbbi regionális választásokon és ahol általában NEM szoktak leégni az erdők, mert vigyáznak rá... Ol.o-ban pedig a szemétlerakodók, raktárok hajnalban gyulladnak fel, börtönökben a matracok. Úgy olvastam, h. a miskolctapolcai barlangfürdő biztositva volt és az ottani polgármester bizik a kormány támogatásában is, ezért még szebb, korszerűbb lesz majd... egyszer ez a fürdő. Miért nem tudjuk megbecsülni értékeinket. Figyeljük meg, ha a szavazással nem megy a kor.ny megdöntése, akkor lejáratással és gyújtogatással próbálkoznak + szankcionálással és lobbyzással. Ez igy van nemzetközileg is.
Chekke-Faint
2024. szeptember 08. 10:57
Tamási gyógyfürdő tetője. Barlang fürdő tetője... ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!