Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Videón, ahogy lángokban áll a miskolctapolcai fürdő

2024. szeptember 06. 22:15

Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, személyi sérülés nem történt.

2024. szeptember 06. 22:15

Nyitókép: Facebook

Kigyulladt a miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati részlegének tetőszerkezete pénteken – tudta meg a boon.hu Rinyu Zsuzsannától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivőjétől. 

„Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, a tűz oltására nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, a mentési munkálatok elhúzódhatnak” – ismertette a szóvivő.

A hírportál helyszínen tartozkódó munkatársa „reménytelennek” írta le a küzdelmet. Este 21 órakor már a fürdő teljes teteje égett. 

A történtekkel kapcsolatban szombaton 10 órakor sajtótájékoztatót tartanak. Veres Pál jelenlegi és Tóth-Szántai József  leendő polgármesterek is a helyszínre érkeznek majd.

Tóth-Szántai József bejegyzését alább tekintheti meg:

Személyi sérülés nem történt

A Miskolcaktuál.hu a fentieket azzal egészítette ki, hogy 

az eddigi információk szerint személyi sérülés nem történt.

Az esemény körülményei egyelőre tisztázatlanok, és a tűz okáról sem érkezett még hivatalos tájékoztatás – tette hozzá helyi lap.

A tűzesetről készült videót alább tekintheti meg:

 

 

 

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBrutus
2024. szeptember 07. 09:12
Mi rendszeresen jártunk oda. Még téli száraz bejáráson is voltunk. Nagyon jó fürdő. Rettenetesen sajnálom. Remélem segít a kormány helyre állítani, mert ez Európa egyetlen természetes barlangfürdője.
Patika
2024. szeptember 07. 08:46
Értem. Begyulladt a fürdővíz, de lehet hogy csak elfolyt a bevétel.
csapláros
2024. szeptember 06. 23:29
A tűz lehetett szabotázs is, elvégre a barlangfürdő 2023 októberében zárt be, mert nem tudták kitermelni a sokszorosára dráguló rezsiárak költségét. Azonban más turisztikai bevételek is nagyban függenek a fürdő működésétől: a fürdő bezárásának hírére sorra mondták vissza foglalásaikat azok, akik itt szerettek volna pihenni. Így összefogott a város, a turizmussal foglalkozó helyi vállalkozók és az iparkamara, hogy egyenlő arányban előteremtsék a fürdő működéséhez szükséges 60 milliós többletköltséget. Ebből azonban a vállalkozók csak 700 ezer Ft-ot teljesítettek + 3 milka összegig reklámszerződéseket kötöttek, illetve még a szállásadók vettek kedvezményes tarifával belépőjegyeket. Az iparkamara 500 ezer Ft-ot tudott adni, ők eleve állami támogatásra hajtottak. A város végül a vállalkozók 20 milkáját is átutalta a fürdőnek.
herden100
2024. szeptember 06. 23:04
😥😥😥 m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!