Iványi Gáborék szegedi iskolájában sem fizették ki a tanárok bérét

2024. szeptember 06. 18:18

Saját tanárainak és dolgozóinak is tartozik a Wesley-iskola.

2024. szeptember 06. 18:18

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Már a nyári szünet alatt sem tudta időben kifizetni saját tanárait a Wesley-iskola, mégis azzal hitegették a szülőket, hogy rendben elindulhat a tanév. A fenntartó mai napig tartozik a saját pedagógusainak, és esély sincs arra, hogy az egész tanévben biztosítsa a tanításhoz szükséges anyagi feltételeket – írja a Délmagyar portál.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Hírportál megekereste a fenntartót azzal a kérdéssel, hogy miképp lett volna biztonságos tanévkezdés a szegedi Wesley-iskolában, amit törölt a nyilvántartásból a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal? A következő választ kapták:

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) valamennyi dolgozóját, nemcsak a tanárokat érinti, hogy az inkasszók miatt, minden bevételtől megfosztva, csak a civil adományokból tudtunk fizetést utalni. Az elmúlt két hónapban, júliusban és augusztusban részfizetéseket utaltunk, de mára már a tanárok megkapták a teljes júliusban esedékes fizetésüket, és az augusztusban esedékes bér 30 százalékát. Szeptemberben újabb részfizetést utalunk.” 

Vajay Zsófia, a MET kommunikációs vezetőjének leveléből kiderült, hogy a válasz gyakorlatilag az, hogy sehogyan. 

Az egyébként is alacsony bérek, és az elmaradások miatt a szegedi pedagógusok már panaszkodtak a lapnak.

A mostani helyzet pedig annak fényében különösen érdekes, hogy az iskola vezetősége folyamatosan azt kommunikálta, hogy minden rendben van náluk, és hívtak az utcára embereket tüntetni, akik egyértelműen nem voltak tisztában a teljes igazsággal. Azt, hogy a tanárokat egyáltalán tájékoztatták-e arról, hogy szeptemberben is csak minimális pénzt kapnak, nem tudni.

A Wesleyben azonban nem csak a fizetések elmaradása a gond.

Korábban megírtuk, hogy összesen csaknem 140 millió, ebből több mint 50 millió forint hat hónapon túli lejárt közműtartozást és adóhátralékot halmozott fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, emiatt a szegedi intézményben veszélybe került a gyermekek nevelése. Csak közüzemi számlákból 9 milliós a tartozás, amelyből 7 millió már hat hónapon túli számla. Vagyis a szolgáltató bármikor kikapcsolhatja a gázt, és a villanyt az épületben. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal éppen ezért törölte az intézményt, ami így nem nyitott ki a tanévkezdéskor.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2024. szeptember 10. 14:49
Ez az Iványi is olyan, mint a gyerekrák alapítvány. Jó céllal takarózva nagy pénzeket gyűjtött be, amiből az alapítványon keresztül fenntartott luxus életvitelét finanszírozta. Amikor lebukott, egyből a gyerekekkel takarózott: "báncsák szegény beteg gyerekeket" A Juszt meg vagy olyan hülye, hogy elhiszi, vagy az influenszer kampány fizetett eszköze (Lovas Rozi is tolta az észt az instán, ő a drámai stílust képviselte) , vagy egyszerűen csak hisz az amerikai birodalom által jövendölt szép új világrend ígéretében, aminek Orbán az akadálya, ezért bármibe beleáll ellene.
paloma
2024. szeptember 07. 14:10
Az itt fröcsögő ballibsi gyűlölködők szerint Iványinál nem a pénzért dolgoztak az alkalmazottak, csupa Teréz anya szorgoskodott ingyen! Mocskos Iványi, hány egyházat gründölt már magának, legkevésbé a gyerekek helyzete érdekelte őt, a saját zsebét tömte, sorozatos disznóságaiból mindíg kimentették ibsi elvtársai! Jó lenne, ha most már hűvösre kerülne!
alexandrosz-2
2024. szeptember 07. 09:27
Arcatlan aljas zsidó! Rohadjon meg a zsidesz, hogy nincs még börtönben ez a zsidó bűnöző se!
evpus
2024. szeptember 07. 08:11
Ez egy bűnöző, börtönbe vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!