Karácsonyék már ugranak is: a Fővárosi Önkormányzat kész átvenni Iványi Gábor egyházának intézményeit

2024. augusztus 06. 10:02

Budapest Főváros Kormányhivatala pár napja indított vizsgálatot a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményei ellen.

2024. augusztus 06. 10:02
null

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Az elmúlt pár napban vizsgálatot indítottak a MET ellen, a kormányhivatal az óvodások és az ellátottak érdekében kezdett vizsgálódni. A közműszolgáltató értesítése alapján a MET, mint fenntartó huzamosabb ideje nem fizeti a számláit, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelzése szerint pedig jelentős köztartozást halmozott fel.

Amennyiben Iványi Gáborék egyháza eleget tesz a jogszabályi kötelezettségeinek, nincs szükség további lépésekre, azonban szabálytalanság észlelése esetén a főpolgármesternek és a polgármesternek kötelessége intézkedni: a kormányhivatal ebben az esetben kötelezheti a józsefvárosi és fővárosi önkormányzatot a MET intézményeinek átvételére.

Ezzel kapcsolatban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az RTL Híradónak úgy fogalmazott: 

a Fővárosi Önkormányzat nyitott arra, hogy biztosítsa a MET intézményeinek fenntartását.

Kiss szerint ez azt jelentené, hogy nem csak a személyi költségeket, hanem az ellátást is biztosítanák az Iványi Gábor vezetése alatt álló egyháztól átvett intézményekben. 

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tegnap
2024. augusztus 06. 15:15
kunfia1 2024. augusztus 06. 10:08 Neked már régen meg kellett volna dögleni a náci bandera brigádban, és ott rothadni a faszpianista kedvenc hullahegyén. A kedvenc szektavezéreiddel együtt.
lofejazagyban-2
2024. augusztus 06. 14:20
a MET és a Fővárosi Önkormányzat is ballibsi kifizetőhely.
chief Bromden
2024. augusztus 06. 12:27
A kormányhivatal majd később átveszi őket a becsődölt fővárossal együtt.
chief Bromden
2024. augusztus 06. 12:25
A rikkancsnak a haverok helyett Iványiékat kellett volna pénzelni. Ja, a haverok így tudják megszerezni? :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!