Nem fizettek járulékot a dolgozók után, törölték Iványi Gábor szegedi iskoláját a nyilvántartásból

2024. augusztus 30. 16:43

Kemény döntést hozott a kormányhivatal, mivel a fenntartó nem tudja megoldani a működést.

2024. augusztus 30. 16:43
Iványi Gábor

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Meghaladta a köznevelési intézmény közmű- és adótartozása a törvényben meghatározott mértéket, ezért a kormányhivatalnak törölnie kellett a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolát a nyilvántartásból – írja a Magyar Nemzet a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatása alapján.

Közleményük szerint a gyerekek érdeke, hogy olyan rendezett hátterű intézményben tanuljanak, amely biztonságos, zavartalan oktatást-nevelést biztosít számukra, ezért a jogszabályok pontosan rögzítik a köznevelési intézmények gazdálkodásának szabályait, felhalmozott tartozásainak lehetséges mértékét.

Miután működése során csaknem száznegyvenmillió, ebből több mint ötvenmillió forint hat hónapon túli lejárt közműtartozást és adóhátralékot halmozott fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, emiatt a szegedi intézményben veszélybe került a gyermekek nevelése. A kormányhivatal döntése értelmében a diákok új, rendezett hátterű intézményekben kezdhetik meg a tanévet.

A fenntartó MET nem tudja biztosítani a szegedi iskola folyamatos és biztonságos működésének feltételeit, ami közvetlenül veszélyezteti a gyermekek megfelelő testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődésének és az oktatáshoz való jogának érvényesülését. 

Ezért a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a gyermekeket megillető jogok biztosítása érdekében új oktatási intézmények kijelöléséről és a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolának az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények nyilvántartásából való törléséről döntött.

A MET folytatólagosan nem fizette saját munkavállalóinak járulékait. A szegedi intézmény emellett 9 millió forintot meghaladó – ebből több mint 7 millió forint hat hónapon túli – lejárt közműtartozást is felhalmozott. 

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2024. augusztus 30. 23:12
rohadt Iványi egy geci rabbi, ő volt az a nagyszakállú avas-büdös disznó aki CSeka büdös kurvát összeadta Berg Dani zsidószarral
Csubszi
2024. augusztus 30. 22:54
Ez nem egyházi, hanem szarházi ember!
Csubszi
2024. augusztus 30. 22:53
És ezek után még védik a vén csalót! Dutyiban a helye! Milyen nyugdíja lesz azoknak, ha nem fizette a járulékokat!
atti64
2024. augusztus 30. 22:47
BÜDÖS PATKÁNY EZ IS CSAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TELJES VAGYONELKOBZÁS MINIMUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!