Itt tért vissza a színpadra a Nemzeti Színház balesetet szenvedett színésznője

2024. szeptember 23. 12:27

Új társulata már azt is bejelentette, hogy egy másik darabban is számít rá.

2024. szeptember 23. 12:27

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Szász Júlia – aki korábban a Nemzeti Színház társulatát erősítette – a tavaly novemberi balesetet és az elmúlt hónapok lábadozását követően 

szombat este visszatért a színpadra. 

A színésznő a Centrál Színház 2:22 című előadásában debütált. De a teátrum David Auburn Proof Egy bizonyítás körvonalai című drámájában is számít a művésznő munkájára, amelynek premierje 2025. február 8-án várható – írta az Index.

A Színház a közösségi oldalán is beszámolt a debütálásról. Bejegyzésükben azt írták, „ezúton is nagyon sok szeretettel gratulálunk Szász Júliának a tegnap esti sikeres szerepátvételhez!”

 „Csak olyan munkákat szeretnék vállalni, amelyekben maximálisan tudok hinni”

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt korábban, Szász Júlia tavaly novemberben sérült meg súlyosan kollégájával, Horváth Lajos Ottóval együtt, amikor a Rómeó és Júlia előadása közben leestek a díszlet felső részéről.

A baleset következtében a színésznőnek két helyen eltört az egyik lába és három bordája is, később pedig légmellet kapott, valószínűleg az egyik törött bordája sértette fel a tüdejét.

A művésznő korábban az Elle-nek azt nyilatkozta, visszatérése után nem szeretne annyit és úgy dolgozni, mint korábban. „Csak olyan munkákat szeretnék vállalni, amelyekben maximálisan tudok hinni, és visszatöltenek” – szögezte le.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xerxesz
2024. szeptember 23. 14:09
értem én, hogy színésznőből van, ezért lételeme a színpad... játsszon... ott és ahol akar... csak akkor nem kéne köpködni, meg a Nemzetit hibáztatni... ha Alföldi színházában tud hinni, és az tudja visszatölteni, akkor mi a fenét keresett a Nemzetiben 4 évig? illetve, jól jött, ugye, hogy - mivel anno nem vették fel a ballib SZFE-re (nem találták elég tehetségesnek?) - , ezért Kaposváron Vidnyánszky adott diplomát neki... az a baj, hogy pontosan tudom, hogy hamarosan rájön, hogy hülyeséget csinált... csak akkor már késő lesz...
esvany-0
2024. szeptember 23. 13:53
"visszatérése után nem szeretne annyit és úgy dolgozni, mint korábban" Sok fiatalra jellemző: minimális munkával szeretnének maximális fizetést elérni.
zsolti123
2024. szeptember 23. 13:52
Itt van egy másik művésznő, akinek az élete is tönkrement. Ővele nem foglalkoznak, mert csak a pénzhajhász építtetők és a ballibbant önkormányzat nem tesz érte semmit... Megszólalt a Jókai utcai házomlásban tragikusan megsérült balerina - videó Az építkezés helye nem volt elkerítve, a járókelők állandó életveszélyben voltak, semmibe vétték őket... Se segítséget , se kártérítést nem kapott sehonnan a szegény lány, miközben az egész életét tönkrették , nyomorékká vált. A munkavédelmi szabályokat semmibe vették a ballib építtetők és ebben cinkos és bűntársuk a ballib önkormányzat is. Az önkormi, rendőrség, ügyészség, bíróság maffiaként összekapcsolódott, hogy eltusolja a felelősséget. A felelősök sunyítanak... www.origo.hu/kultura/20230730-megszolalt-a-jokai-utcai-hazomlasban-tragikusan-megserult-balerina-toth-nikolett.html
bagoly-29
2024. szeptember 23. 13:14
A helyére került!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!