Itt a vége: 10 fokot esik vissza a hőmérséklet, már azt is tudjuk, mikor

2024. szeptember 08. 12:07

Jövő héten már elővehetjük a melegebb ruhákat is.

2024. szeptember 08. 12:07

Nyitókép: Getty Images / SEAN GLADWELL

Még egy strandolós hétvége előtt állunk, de utána beköszönt az igazi ősz – írta a köpönyeg.hu. 

A portál előrejelzésében az olvasható, hogy szombaton napos időre van kilátás, melyet gomoly- és fátyolfelhők tarkítanak. Helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. Délutánra a hőmérséklet 28 és 33 fok közé emelkedik. Vasárnap is még igazi strandidőre számíthatunk, amit érdemes kihasználni! Sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhők tarkíthatják az eget, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. Szinte országos hőség lesz, a hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Hétfőn viszont elkezdődik az ősz, sokfelé várható eső, zápor és zivatar. Az ország nyugati felén kiadós esőzés is lehet. A délkeleti szél napközben megélénkül, időnként megerősödik, estére viszont északnyugatira fordul.

A napok óta tartó hőség véget ér, és lehűlés veszi kezdetét. A hőmérséklet napközben már csak 23 fok körül alakul, és a héten nem is emelkedik ennél magasabbra az előrejelzés szerint. 

Kedden északkeleten továbbra is erősen felhős maradhat az ég, míg másutt a felhőzet felszakadozik, és hazánk nagy részén több órára előbújhat a nap. Már csak keleten és északkeleten várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél élénk lesz, időnként erősebb széllökésekkel. Szerdán és csütörtökön újra szárazabb időre számíthatunk a hőmérséklet azonban nem fog növekedni. Éjszakánként pedig már egész hűvös 12-15 fokos időre kell majd számítani. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Citromkraft
2024. szeptember 08. 17:14
Azon gondolkozok, hogy mi van akkor, ha nem az ember okozza a felmelegedést ,hanem a nap süt erősebben. Gondolom ezt ,annak ismeretében ,hogy elég sok napkitörés volt a közelmúltban.
satrafa-2
2024. szeptember 08. 16:18
Kedves ifjú rokonom szerint "már csak közepesen dögmeleg van". :))
hernadvolgyi-2
2024. szeptember 08. 12:48
Csak a pálinka maradjon 52%-os, a sör 5%-os igy a kettő átlaga elviselhető.
lhotx
2024. szeptember 08. 12:29
Belegebedünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!