Ilyen is van: magyarsága miatt tér haza tanítani egy pedagógus Kanadából!

2024. szeptember 02. 17:29

Szeret az itthoni diákokkal dolgozni, és meggyőződése, hogy a magyar oktatás jó alapokon nyugszik.

2024. szeptember 02. 17:29
null

Nyitókép: Mandiner-archív. Illusztráció.

Kedves Corvin pedagógust – aki egyúttal bölcsész és lingvisztikai szakember – a Növekedés.hu kapta el egy interjúra a 2024/2025-ös tanévnyitó alkalmából. A férfi ötéves volt, amikor szüleivel Kanadába költözött, ott francia-angol kétnyelvű középiskolai érettetségit tett, aztán a St. Mary's egyetemen angol nyelvű bölcsészdiplomát szerzett, ezt követte egy tanárképzői szak elvégzése. Tíz évet dolgozott tanárként Kanadában, ám mint mondta: 

családunkban a magyar öntudat nagyon mélyen gyökerezik, mert gyakran kihívásoknak voltunk kitéve a magyarságunk miatt”.

Minden évben Magyarországon vakációztak, itt érezte magát otthon, a hazaköltözés melletti döntésével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „Nem volt nehéz számomra, nem egy pillanatnyi döntés kérdése volt. Lassan épült és erősödött meg bennem az érzés, hogy itt a helyem”.

Szeptembertől a Budapesti Pitypang utcai Általános Iskolában fog angolt tanítani, mellette pedig napközis tanárként is részt vesz majd az iskola életében. Szavai szerint az angol nyelv tanítása és a napközi gyakorlata nem jelent nehézséget számára.

Mindig rugalmas voltam és szerettem a kihívásokat, mert azok csak erősítik az embert”

–  mondta, majd a hírportál kérdésére hozzátette: Magyarországon a diákok angol nyelvtudása jó alapokra van építve, a tanulók tudása fokozatosan javul. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. szeptember 02. 20:23
Kedves Mocskolódók! A kaki nem óvszer a szájban.
2024. szeptember 02. 19:21 Szerkesztve
Rendben, hogy hazajön. Én arra lennék kíváncsi hány percig marad?...
ittésmost
2024. szeptember 02. 18:40
Isten hozta minálunk! Kedves Corvin szimpatikus. birozsle stb.stb. ellengyógyszerész.
masikhozzaszolo
2024. szeptember 02. 18:33
Amúgy dicséretes. És van portfóliója csinálva, és megvan a digitálisan vezett tanmenete, és a ezmegazmegamaz, amit egy tanárnak még a tanítás mellett meg kell csinálnia? És kötelező továbbképzések, hogy megmaradjon a besorolása. ésatöbbi. Biztos tudja ezt is, és úgy választotta. Milyen a dresskód: kockás ing?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!