Így változik a közlekedés Budapesten az árvíz miatt

2024. szeptember 16. 18:30

A BKK fontos változásokat közölt a közösségi közlekedéssel és a közúti forgalomkorlátozásokkal kapcsolatban.

2024. szeptember 16. 18:30
null

Nyitókép: bkk.hu

A dunai árhullám miatt keddtől korlátozzák a pesti rakparti 2-es villamos vonalán a közlekedést – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Azt írták, Karácsony Gergely főpolgármester a Duna vízszintjének gyors emelkedése miatt harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. 

Változások a közösségi közlekedésben

A tájékoztatás szerint kedden üzemkezdettől a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Jászai Mari tér és a Széchenyi István tér, valamint a Március 15. tér és a dél-pesti végállomások között közlekednek. A Széchenyi István tér és a Március 15. tér közötti szakaszon nem jár villamos, és pótlóbusz sem közlekedik, a BKK a belvárost érintő egyéb járatok, különösen a metrók, a kiskörúti 47-es és 49-es, a nagykörúti 4-es és 6-os villamos, a 72-es trolibusz, valamint a 9-es és a 15-ös autóbusz igénybevételét javasolja – tették hozzá. 

Közölték, hogy az árvíz óbudai vonalakat is érint, így hétfő délelőttől módosult a 34-es autóbusz útvonala, a járat nem érinti a Békásmegyer és a Rómaifürdő közötti megállókat. Ugyanez vonatkozik a 934-es éjszakai járatra, amely nem áll meg a Békásmegyer és a Római úti lakótelep, Varsa utca közötti szakaszon. A közlekedési társaság felhívja az utasok figyelmét, hogy a BudapestGO alkalmazásban a 2-es villamos korlátozott szakaszára vonatkozó valós idejű útvonaltervezés várhatóan csak szerda reggeltől lesz elérhető. 

Közúti forgalomkorlátozások

Lezárták a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között. Szeptember 16-án, hétfőn 20 órától mind a Budai, mind a Pesti alsó rakpartot teljes hosszában lezárják a forgalom elől. Szeptember 17-től lezárják a Margitsziget mindkét bejáróját. A sziget egyelőre kizárólag gyalogosan, úgy is csak Árpád híd felől közelíthető meg. Illetve lezárták a III. kerületben a Királyok útját is az Emőd utca és a Pünkösdfürdő utca között. 

Amennyiben a Duna vízszintje tovább emelkedik, további forgalmi korlátozások is várhatók és a BKK minden változásról, további intézkedésről a lehető leghamarabb értesíti a fővárosban közlekedőket a BKK Info oldalán, valamint egyéb hivatalos felületein – áll a közleményben.

(MTI/Mandiner.hu) 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 16. 19:55
"Így változik a közlekedés Budapesten az árvíz miatt" A motorcsónakok használják a gépjárműsávokat, a vízibiciklik a kerékpárutakat, az úszók pedig a járdákat.
Obsitos Technikus
2024. szeptember 16. 19:42
"Karácsony Gergely főpolgármester a Duna vízszintjének gyors emelkedése miatt harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el" Pár éve már eljátszotta ezt a felnőttködést, de a rend kedvééért megemlíteném, hogy az árvízvédelmi készültséget a területileg illetékes vízügyi igazgatóság, jelesül a KDVVIZIG rendeli el, mégpedig az úgynevezett elrendelő vízmérce állása alapján. A település vezetőjének pedig innentől kötelessége a törvényben előírt feladatokat elvégezni.
goldie-2
2024. szeptember 16. 19:13
Szegény kaligerinek dolgozni kell. Ez most az ő felelőssége. vajon hogy fog teljesíteni?
szarvasbika
2024. szeptember 16. 18:56
Úszni fogunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!