Folytatódik a turul-saga: bejelentkezett a MIÉP a hegyvidéki emlékműért

2024. szeptember 08. 17:34

Még méltányos összegű megváltási díjat is fizetnének a szoborért.

2024. szeptember 08. 17:34

Nyitókép: Jászai Csaba

Ahogy arról többször is beszámoltunk, hogy hosszú idő után, az önkormányzati választást követően került újra terítékre  hegyvidéki turulszoba ügye, miután a kerületi polgármester-választáson győztes Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke egy interjúban azt mondta, hogy

a Szoborparkba való az alkotás, amelyre szerinte nácik nevei vannak felvésve”.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes, hogy a kijelentésre rögtön reagált a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László, aki minden jogi eszköz bevetését kilátásba helyezte, de jelezte azt is, hogy ha ez nem lenne elég, saját testükkel védik meg a szobrot.

Eg darabig úgy tűnt, hogy nyugvó pontra került az ügy, azonban a kerület leendő polgármestere vasárnap arról írt, hogy „sok, úgy nagyjából 6 millió érdekes ötlet jött az elmúlt hónapokban, azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a kerületi turullal. 

De eddig ez a kedvenc: fizetne érte a MIÉP, hogy elvihesse”.

Az erről szóló levelet Perdiák János, a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöke küldte Kovácsnak. Perdiák – aki a MIÉP színeiben Kisvárdán a polgármesteri címért is elindult, de fideszes ellenfelével szemben alulmaradt – levelében arra is kitért, hogy a bontási és szállítási költségeken túl a kerület képviselőtestülete által megállaptott 

méltányos és reális összegű megváltási díjat” is hajlandó lenne szervezete kifizetni a szoborért.

Ez a MIÉP nem az a MIÉP

A fejleményről a HVG is hírt adott, akik emlékztettek, hogy ez a MIÉP nem az a MIÉP. A Csurka István által alapított Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) ugyanis 2021-ben jogerősen megszűnt, ám pár hónappal később a bíróság bejegyzett egy újabb azonos nevű szervezetet, de ez jogilag nem tekinthető a megszűnt párt utódjának. 

De időnként még tartanak úgynevezett emlékesteket, melyről év elején a Mandiner is beszámolt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. szeptember 08. 21:40
Mr.Woof 2024. szeptember 08. 18:31 ..."Vigyék."... A faszt. A Turul a magyarság EGYETEMES, és NEM a MIÉP vagy a jobboldal KIZÁRÓLAGOS jelképe. Az, hogy vannak korcs tudatú, hiányos ismeretű, magukat magyarnak tartók, akiknek ez büdös, az legyen az ő problémájuk.
csapláros
2024. szeptember 08. 21:35
véna 2024. szeptember 08. 18:40 ..."Tudtommal műemléki védettség alatt áll."... Védett, de nem mint műemlék. A Turul, mint minden köztéri alkotás védett, mint a kulturális javak körébe tartozó tárgy. Ezért a rongálása, bontása büntetést von maga után.
csapláros
2024. szeptember 08. 21:25 Szerkesztve
Burg_kastL71-C 2024. szeptember 08. 19:00 ..."Ezekután, egy komoly talapzaton fent a Gellérthegyen a helye,"... A Turul JÓ HELYEN van ott, ahol van. Megnyugtató, hogy hiába vannak olyanok, akik elő-előhúzogatják a "Turul kártyát", mint a szomszédos országokban is rendszeresen a ballibbant és neonáci soviniszták is a "magyar kártyát", VÉGÜL mégis, és egyre inkább kisebbségben maradnak. DE a Gellérthegyre ettől függetlenül is föl kerülhet egy újabb, jelképezve, hogy a Turul bármikor felszállni kész, ha bárki fenyegetné a magyarság szabadságát. Az emlékmű, a mellékalakokkal és a kereszttel együtt így lenne teljes.
Takagi
2024. szeptember 08. 21:22
Bevannak szarva egy turultól? A történelmi jelkép értelmét nem értik, csak hamisítják,mint mindent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!