Ennyit Magyarország „legendás” orosz kapcsolatairól – a szakértő ismét rámutatott az igazságra

2024. szeptember 15. 15:16

Mutatjuk, mennyi az Oroszországba irányuló magyar export értéke.

2024. szeptember 15. 15:16

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai műhelyének vezetője újabb téveszmét „tett tisztába”. 

Arra hívta fel a figyelmet, hogy bár megannyiszor érte az a vád Magyarországot, hogy milyen szoros gazdasági és politikai kapcsolatokat ápol a Vlagyimir Putyin vezette Oroszországgal, ez valójában tévedés. Sőt, ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, 

az orosz-ukrán háború egyenesen fékezi a magyar gazdaságot.

Molnár Dániel, a Makronóm Intézet elemzője szerint a magyar gazdaság még mindig a kilábalás időszakában van.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kiderült, mennyi az Oroszországba irányuló magyar export értéke

A Hertie School Jacques Delors Center 2022 tavaszán megjelent Ugyanaz a sokk, különböző hatások című tanulmányának egyik grafikonja alapján az MCC Gazdaságpolitikai műhelyének vezetője írta, „Magyarország legendás orosz kapcsolatai... 

2020-ban az Oroszországba irányuló magyar export értéke a GDP-nk nagyjából 1 százaléka volt, 

ha nem számoljuk a nyersanyagokat. A lett érték ennek körülbelül nyolcszorosa volt ugyanekkor”

Magyarországnál az uniós államok harmadának volt nagyobb orosz kitettsége”

 – hívta fel a figyelmet.

A vonatkozó grafikont és elemzést alább tekintheti meg:

A „világhírű” magyar korrupció sem létezik

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a szakértő legutóbb arra is rámutatott a Világbank statisztikái alapján, hogy 

a „világhírű” magyar korrupció egész egyszerűen nem létezik”.

A magyar mutató 1,2 százalék volt 2023-ban. Sebestyén posztjában azt is ismertette, hogy „még az EU-n belül is számos ország »büszkélkedhet« nagyobb mértékű korrupcióval”. Példaként hozta a cseheket, ahol ez az érték 3,5 százalék, illetve a belgákat, ahol pedig meghaladja a 4 százalékot.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. szeptember 15. 19:03
„Magyarország legendás orosz kapcsolatai... 2020-ban az Oroszországba irányuló magyar export értéke a GDP-nk nagyjából 1 százaléka volt, ha nem számoljuk a nyersanyagokat. A lett érték ennek körülbelül nyolcszorosa volt ugyanekkor”. Magyarországnál az uniós államok harmadának volt nagyobb orosz kitettsége” ki hitte volna?
Pelso j.
2024. szeptember 15. 19:00
te, géza, bizonyos kapcsolatok (összefonódások) elsődleges mértéke, jellemzője az oda irányuló export...? Tudod, kit nézz hülyének, na, azt....
oberennsinnen49
2024. szeptember 15. 18:35
Schiffer megmondta: Magyarország bármit tesz, az USA - és a Nyugat - fekete bárányként kezeli. Azt nem mondta, mi ennek az oka, szerintem annyi, hogy: Orbán nem nyalógépe senkinek, főleg nem a Sorosista Washingtonnak.
koronaszepe
2024. szeptember 15. 18:23
"...végig néztük, ahogy Szerbiát porig rombolják" --- 1999-ben a NATO beavatkozott a Szerbia és Koszovó közti háborúba, Szerbiát bombázták. Magyarország januárban lett a NATO tagja, és a kormány átengedte Magyarország légterét és katonai repülőtereit az amerikai gépeknek. A NATO beavatkozását élesen kritizáló orosz kormány Borisz Jelcin egyszer még harmadik világháborúval is fenyegetőzött. „A NATO oldalán nemcsak katonai hatalom áll, hanem a történelem és az emberi igazság is” – mondta Orbán Viktor a NATO Szerbiai akcióját támogatandó. Igaza volt, egy egész Európa békéjét fenyegető konfliktust sikerült megállítani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!