Beadta a felmondását Karácsony kabinetfőnöke

2024. szeptember 27. 19:50

A főpolgármester jobbkezének távozása miatt közleményt kellett kiadnia a Fővárosi Önkormányzatnak.

2024. szeptember 27. 19:50

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Balogh Samu bejelentette, hogy nem folytatja munkáját Karácsony Gergely kabinetfőnökeként – erősítette meg a hírt a Hvg.hu-nak adott nyilatkozatában. „Már régóta jeleztem a főpolgármesternek, hogy nem kívánom folytatni ezt a szerepkört” – mondta Balogh, hangsúlyozva, hogy saját döntése volt a távozás.

Eközben a Fővárosi Önkormányzat közleményt adott ki, amely szerint az Index félrevezetően közölte, hogy Baloghot Karácsony bocsátotta volna el. Valójában a főpolgármester más szakmai feladatra kérte fel Baloghot, így nem távozik a városházáról.

Ezt is ajánljuk a témában

Balogh arról nem nyilatkozott, hogy pontosan milyen új pozícióban folytatja, vagy mikor tér vissza, de elmondta, hogy továbbra is „elkötelezett marad Budapest iránt”. Balogh 2019-ben csatlakozott Karácsony stábjához kabinetfőnökként, miután a kampányban részt vett a főpolgármester-jelölt programjának kidolgozásában.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 20:56
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­k­e­­­l­­d­­ ­a­­­ ­­­s­z­­­e­x­­­i­ ­­p­u­n­­­c­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
formaegy-2
2024. szeptember 27. 20:52
Magyarul. A kabinetfőnöki szerepkört át kell adni. M.P. beindult. Szélhámos Csaló Karácsony innentől Gyurcsány-Magyar P. pincsi kutya lett. Ennyi.
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 27. 20:36
Új consigliere kerestetik. Bár azt nem is tudtam, hogy egy önkormányzati közszolgának van kabinetfőnöke is. Mi lesz velünk, ha lemond az étekhordó, a kutyasétáltató, a szemüvegtisztító, a stylist, a biciklimester, a sofőrhelyettes, a tintapatron felelős, a cipőfényező, a főaláíró, a számlagyáros, a hajléktalan vezérigazgató és méhlegelő ombudsman?
Vata Aripeit
2024. szeptember 27. 20:13
Azért a soma nem a tesco árúfeltőtője lesz. Színház, de tényleg vmi nagyon alakul. Kláirferi csak figyel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!