„Barbarizmus a nők mozgósítása!” – kiakadt az ukrán hadsereg tisztje a női sorozás ötletén

2024. szeptember 01. 19:32

Kirill Veres meglehetősen sötét képet festett a mozgósításról, és kifejezte egyet nem értését az erőszakos kényszersorozással kapcsolatban.

2024. szeptember 01. 19:32
null

Nyitókép: Képernyőfotó

Kirill Veres zászlóaljparancsnok, az ukrán hadsereg egyik tisztje, éles kritikával illette a jelenlegi mozgósítási folyamatokat a Lembergi televízió 60 perc című műsorában adott interjújában. A tiszt, akinek magyar hangzású neve kérdéseket vet fel származásáról, a beszélgetés során határozottan elutasította a riporter azon felvetését, miszerint itt az ideje a nők besorozásának – vette észre a Pesti Srácok.

A frontot megjárt tiszt meglehetősen sötét képet festett a mozgósításról, és kifejezte egyet nem értését az erőszakos kényszersorozással kapcsolatban. Amikor a beszélgetés a női mozgósítás kérdésére terelődött, Veres határozottan visszautasította az ötletet, ironikusan megjegyezve: 

Mi lesz a következő, a 15 évesek besorozása? Afrikában már fegyvert fognak, miért lennénk rosszabbak?”

A tiszt világosan kifejtette álláspontját: „A nők kötelező mobilizációja barbarizmus. Ha menni akarnak, hát menjenek, de ne kényszerítsük őket. Még van országunk, még vannak férfiak, miért kellene nőket küldenünk?”

Bár a teljes műsor egyelőre nem érhető el online, a nők mozgósításával kapcsolatos kérdésre adott válasz már itt megtekinthető.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palinka-0
2024. szeptember 03. 05:40
Nehogymár a nők megússzák a sorozást! Ugyanannyiba telik nekik is meghúzni a ravaszt. Hol van itt a nemi egyenlőség!
lacika-985
2024. szeptember 02. 06:47
Hát tényleg ki akarják irtani teljesen az ukránokat ? Sajnos ennek van egy kegyetlenebb árnyoldala - ahogy a férfiaknál - előre elvitték a kisebbségieket , itt is ugyanez a séma alapján fognak tenni ??? Igazi népitrók ..Ez a dicső nyugat - mindig mások szenvedése árán huznak hasznot mindenből .
atti64
2024. szeptember 02. 06:15
UKRAJNA MINDIG EGY PATKÁNYORSZÁG VOLT AZ IS MARAD!!!!!!!!!!!!!!AZ A BAJ HOGY A SZOMSZÉDUNK!
balbako_
2024. szeptember 02. 05:09
Ha az áldozatok száma eléri a hadsereg mozgósítható korosztályát innentől a harc felesleges és bűn a nemzet ellen. Békét kell kötni! Csak a leghülyébb diktátorok lépték ezt túl, de még ők is belepusztultak. Amikor az embereket erőszakkal fogdossák össze az annak a jele, hogy nem akarnak harcolni a cél számukra már nem olyan fontos. A forradalmak és honvédő háborúk abban különböznek ettől, hogy önként jelentkeznek katonának a patrióták. Ukrajnában ezek már régen halattak. Innen menekülnek külföldre bárhová, csak a frontra ne kelljen menniük. Ezt a jelzést a vezetőknek érezni, értékelni kell mert különben a honvédelem helyett a nemzet mészárosává válnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!