Zelenszkij tovább feszegeti a határokat – újabb orosz területek bombázására kért engedélyt

2024. szeptember 01. 17:55

Az ukrán elnök újabb kérésével a mélyebb orosz területek ellen irányuló csapások engedélyezését kérte az Egyesült Államoktól.

2024. szeptember 01. 17:55
null

Nyitókép: Sergei CHUZAVKOV / AFP

Volodimir Zelenszkij, az ukrán elnök, szombaton Washingtonban amerikai tisztviselőkkel folytatott megbeszéléseken kérte, hogy az Egyesült Államok engedélyezze Kijev számára a mélyebb csapásokat Oroszország területére – írta meg a Infostart.

Az Egyesült Államok eddig több mint 50 milliárd dollár értékű katonai segélyt nyújtott Ukrajnának, azonban a fegyverek használatát eddig csupán ukrán területre és védelmi célú határon átnyúló műveletekre korlátozták.

Zelenszkij esti videóbeszédében hangsúlyozta:

Az ukrán égbolt megtisztítása az orosz irányított légibombáktól egy erős lépés, amely arra kényszeríti Oroszországot, hogy törekedjen a háború befejezésére és az igazságos békére”.

Az elnök a szövetséges országokhoz, köztük az Egyesült Államokhoz, Nagy-Britanniához, Franciaországhoz és Németországhoz fordulva kijelentette, hogy „szükség van a képességekre, hogy valóban és teljes mértékben megvédjük Ukrajnát és az ukránokat. Szükség van mind a nagy hatótávolságú képességek engedélyezésére, mind az önök nagy hatótávolságú lövedékeire és rakétáira”.

Zelenszkij említette, hogy képviselői „minden szükséges részletet” eljuttattak Ukrajna partnereihez, de konkrétumokat nem közölt. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter, aki a küldöttség élén vett részt a washingtoni találkozókon, a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy Kijev bemutatta, az orosz repülőterek, amelyeket az ukrán városok ellen használnak, a mélyebb csapások hatótávolságán belül helyezkednek el.

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gaz_pacho
2024. szeptember 06. 14:40
A gyerekek szoktak engedélyt kérni a szüleiktől...esetleg egy alkalmazott a főnökétől.... KFT. Bábu vagy, nem te lépsz, valaki irányít. Jól vigyázz, mi lesz majd, ha megun és leállít? Elszakad, elszakad a zsinór, és leülsz. Jól teszed, ha talpra állsz, és mielőbb menekülsz. Azt hiszem, nem hiszed, nincs erőd, hogy észre vedd. Nyisd ki a szemed! Bábu vagy, bábu vagy, valaki elvakít. Bábu vagy, úgy mozogsz, ahogy ő irányít. Elszakad, elszakad a zsinór, és leülsz. Jól teszed, ha talpra állsz, és mielőbb menekülsz. Azt hiszem, nem hiszed, nincs erőd, hogy észre vedd. Nyisd ki a szemed!
Nasi12
2024. szeptember 02. 10:58
Az Egyesült Államok melyik részétōl? A bronxi fejeték inkább tōbb tejet innának. Biden meg nyaral és nem tudja ki zelenszkij😀
VeressZoltán
2024. szeptember 01. 22:10
Na mire dönt a Nyugat? Milyen mélyen akar Putyinba lőni?
Stingary76
2024. szeptember 01. 21:58
Obsitos Technikus 2024. szeptember 01. 21:35 Vlagyivosztokot szeretnék bombázni?" Régi vágya az ukrán rezsimnek, hogy bele durrantson egyet a Kreml épületébe, hogy ünnepelhessenek, tele plakátolva Kijev (kijiv) utcáit a képekkel, mint amikor a krími hidat robbantották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!