Amiről a Telex és a 444 hallgat és hallgatni fog: Észtország és Csehország is mögöttünk

2024. szeptember 03. 06:06

Demkó Attila szerint ez az ellenzéki lapok módszere: ha van egy rossz adat, kiemelik, ráugranak és kontextus nélkül ismétlik azoknak, akikkel el akarják hitetni.

2024. szeptember 03. 06:06

Nyitókép: Timo Anis/AFP

„Kedves olvasóim: a 444, Telex, stb. módszere az, ha van egy rossz adat, azt kiemelik, ráugranak, kontextus nélkül ismétlik azoknak, akikkel ezt el akarják hitetni. 

Ránéztem a GDP/fő-re vásárlóerő paritáson. Észtország az IMF szerint mögénk került. Észtország. A liberális-progresszív bezzegállam. A balti csoda”

 – írja a biztonságpolitikai szakértő a Facebookon.

Hozzáteszi: „De erről nem fognak hallani – a jobboldali média valamiért nem képes IMF-et böngészni, a másik meg nem mondja. Pedig ez van, 

Észtország mögöttünk – egy kategóriában, de ugye pont ez csinálják a fogyasztással másik irányban.

 Észtország, Szlovákia, Lettország, Görögország, Románia és Bulgária van mögöttünk most a sorban. 6 tagállam.”

Demkó rámutat, hogy a születésekkel ugyanez a helyzet. 

„Minden hónapban megismétlik, milyen rosszak a számok. Azok, de mi az európai kontextus. Rosszabb.

 Van pl. Csehország. 2022-23 között 10 ezerrel csökkent a születések száma, és arányaiban rosszabb, mint nálunk. Az ez évi csökkenés eddig -11.3% a rettenenes tavalyi adathoz képest is. És Csehország a térségünk gazdaságilag legjobban muzsikáló országa. 2023, a 8.4 ezrelékes születésszám történelmi, soha nem látott mélypont Csehországban. A magyar szám 8.9, 2011-ben – igen, Fletónak köszönhetően, 8.8-volt. Onnan felment 9.6-ig, és most le. 

Magyarország az EU nagyobbik felénél jobban áll születések terén, míg korábban a sereghajtók voltunk. 

Nem elég? Nem, tényleg nem elég. Nem eredmény? De, mert nézzék meg a többieket, egész Európa még mélyebb válságban van.”

Miután konkrét adatokat is hivatkozik, hangsúlyozza: „Adatok a kommentekben, vitatkozzanak azokkal ha nem tetszik, akkor is így van. 

Tőlem lehet falra mászni, propagandistázni – semmi olyat nem mondok, ami ne lenne alátámasztva adattal, csak és kizárólag nyugati forrásból.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandineratti
2024. szeptember 05. 12:25
De ez hülyeség, nem került mögénk, előttünk vannak. hxxps://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_list%C3%A1ja_az_egy_f%C5%91re_jut%C3%B3_GDP_(PPP)_alapj%C3%A1n Miről szól pontosan ez az idegbajos kirohanás?
2024. szeptember 03. 13:49 Szerkesztve
Mintha legutóbb azt mondta volna, hogy nem politizál, - egy politikai állásfoglalása elé. Most meg mit csinál? Adatszolgáltat, vagy politizál? Tudja, hogy a Mandi fenti sajtótermékeket nem szemlézi? Vagyis akkor most ezt pótolja? Így? De nem politizál, ugye? Maga hülyének néz mindenkit? De ez sem politika, ugye?
gekk
2024. szeptember 03. 13:01
Csakis egy szoponc van a gáton, a fizetett orbitcdicska robinyíró. Egészségedre a mai felszopást, bár tudjuk, a fizetésedlért még többet kelll szopnod. De hát tudjuk, egy fidkánynak ez nem gond.
robertdenyiro
2024. szeptember 03. 12:23
Látom, elfáradt a frusztráltan picsogó, segghülye libkánytroll-különítmény. Páran még iderohantak reggel a lábamhoz pitizni, de aztán gyorsan elkullogtak a retkes qurwaanyjukba a kreténfattya, hogy felvegyék a gazditól az 50 forintjukat kommentenként amit sivalkodva és hisztikézve kiizzadtak magukból a retkek. Hiába, rémisztően ostoba állatfaj a libkány :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!