Akcióba lendültek a Patrióták Európáért: alaposan felforgatnák a brüsszeli költségvetést

2024. szeptember 05. 19:07

A Patrióták Európáért frakció úgy véli, hogy az illegális migrációt támogató költségvetés helyett egy határvédelmet erősítő, Európa és az európaiak védelmét célzó költségvetést kellene kialakítani.

2024. szeptember 05. 19:07
null

Nyitókép: François Walschaerts / AFP

A Patrióták Európáért frakció szerint békére van szükség az európai emberek és családok érdekében, ehhez pedig a nemzetek érdekét és a szuverenitást szolgáló uniós költségvetésre van szükség – írja a Világgazdaság.

A Patrióták Európáért frakció magyar nemzeti csoportja, vagyis a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációja nevében Deutsch Tamás átfogó módosító javaslatokat nyújtott be az Európai Unió 2025-ös költségvetéséhez. A Fidesz és a KDNP javaslatainak célja, hogy 

a brüsszeli bürokrácia hatalmának további kiterjesztése helyett egy olyan uniós költségvetés szülessen, amely a békét, az európai emberek, családok és nemzetek érdekeit, valamint a szuverenitást helyezi előtérbe.

Az Európai Bizottság a jogszabályi előírásoknak megfelelően júniusban mutatta be a 2025-ös uniós költségvetési javaslatát. A tervezet 199,7 milliárd euró kötelezettségvállalást, 152,7 milliárd euró kifizetést, valamint 71,8 milliárd euró hitelfelvételt tartalmaz. Deutsch Tamás szerint a bizottság elhibázott költségvetési tervezetéhez képest gyökeres változásra van szükség.

A Patrióták Európáért frakció úgy véli, hogy az illegális migrációt támogató költségvetés helyett egy határvédelmet erősítő, Európa és az európaiak védelmét célzó, a helyben nyújtott segítségre fókuszáló költségvetést kellene kialakítani.

Ennek érdekében a Fidesz és a KDNP képviselői kétmilliárd euróval növelnék az unió határvédelmi kiadásait, és kezdeményezik, hogy ezen összeg egy része fedezze Magyarország eddigi határvédelmi költségeit. Javaslatuk továbbá, hogy ebből az összegből az Európai Bizottság vonja le az Európai Bíróság által Magyarországra kiszabott bírságot, amelyet az illegális migráció megállítása miatt szabtak ki.

Deutsch Tamás hozzátette: „Javaslatot tettünk arra, hogy radikálisan csökkentsék azokat a költségvetési forrásokat, amelyek a tagállamok ideológiai alapú politikai zsarolását teszik lehetővé – 170 millió euróval. A magyar fejlesztési, Erasmus- és kutatás-fejlesztési források megvédésére és hazahozatalára van szükség ahelyett, hogy a magyarokat tovább rövidítenék meg.

A Patrióták javaslata szerint a kohéziós források összegét 10 százalékkal, azaz 2,8 milliárd euróval kell növelni az uniós költségvetésben. Ezen belül 

a keret 5 százalékát, közel 1,5 milliárd eurót zárolni kellene, hogy a Magyarországnak jogosan járó, de eddig ki nem fizetett fejlesztési pénzeket ne lehessen más célokra vagy más országokban felhasználni.

Továbbá javaslatot tettek az Erasmus program forrásainak 23 millió euróval történő növelésére, valamint a kutatás-fejlesztési források 700 millió euróval való bővítésére. Ezenkívül 100 millió euró zárolását kezdeményezik annak érdekében, hogy Magyarország számára járó pénzeket ne lehessen más célokra fordítani.

Deutsch Tamás elmondta, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői javaslatot tettek a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozását segítő infrastrukturális beruházások támogatására szánt források növelésére, valamint az agrárköltségvetésben a fiatal gazdák, az európai méhészek és az uniós agrártermékek Európán kívüli népszerűsítésére fordított összegek emelésére.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2024. szeptember 05. 22:51
Kik ezek a paraziták, vagy izé patrióták?? Ja egy rakás szerencsétlenség skiket ösdze fújt a szél 😂😂😂😂
Robert-N
2024. szeptember 05. 22:28
genusnexxt 2024. augusztus 25. 21:09 Csak remélni lehet, hogy valóban nincsennek sérültek és nem sunnyog a kipcsak-cigány vagy lézerjancsika. #nempeneszvolt #kisiklott #pedofidesz #csicskaorban Válasz erre 0 0  1 válasz elrejtése Robert-Ngenusnexxt ••• 2024. augusztus 25. 21:10 Te reméled, hogy van bőven, ugye tetű?
Robert-N
2024. szeptember 05. 22:28
Genusnextgen 2024. július 15. 13:19 Egyetértek Manfréddal. A kipcsak-cigány bármi ellen jól tud harcolni. Ellenben építeni?! A saját milliárdos bankszámláján kívűl semi más nrm érdekli a hájmalacot Buksikáim. Robert-NGenusnextgen 2024. július 15. 14:02 Látod butafasz saját böszmeségeddel világítasz rá, Orbánt ha a pénz érdekelné behasal a fősodornak, a kutyase baszogatná. Fotelfasz.
Robert-N
2024. szeptember 05. 22:27
Genusnextgen 2024. március 26. 09:32 Kihúzogatjuk a nekünk nem tetsző részeket pedofidkánok. Nohát, nohát. Micsoda meglepetés, hogy valóban maffiaállammá züllesztettétek az országot Buksikáim ---- Buksika, buta szar. Segítek Magyar gagyi szövegéből egy dolog világos, az ügyészség független. Nem volt elég figyelmes a messiásod. Te barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!