Európa saját nyakára teszi a hurkot – figyelmeztet Nógrádi György

2024. augusztus 08. 20:47

Egy késes támadás miatt törtek ki zavargások Angliában, ami miatt az új kormány összehívta a válságtanácskozást, a Hit Rádió műsorában pedig a muzulmán többségről beszélt a szakértő.

2024. augusztus 08. 20:47

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Ahogy az a Hit Rádió műsorában is kiderült, nemcsak az éppen zavargásoktól hangos Nagy-Britannia, hanem Franciaország vagy akár Svédország is állhatna a történet középpontjában, hiszen mindenhol a közbiztonság hiánya az, ami berobbantja az elégedetlenkedést. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő erre úgy felelt, hogy „ő bejön egy más kultúrkörből, ő nem hajlandó átvenni ezt a kultúrát.” Példákat is hozott: „mi az, hogy piros lámpa, nem mehetek át? Ott a túloldal, oda akarok menni.” Majd a nemi egyenlőség hiányára utalt: „mit jelent az, hogy szembejön egy lány? Nálam, az én országomban – Fekete-Afrika – egy nőnek nincs súlya. Az arab világban a nő másodrangú állampolgár.”

Tehát nem érti és nem is hajlandó ezeket elfogadni” – mondta a szakértő

Nógrádi azzal folytatta, „tessék megnézni azt, hogy Franciaország elővárosaiban nagyon sok helyen muzulmán többség van.” Mint kiemelte, nem csak ott: „tessék megnézni, hogy Németországban, Berlinben, Neuköllnben és a többi, muzulmán többség van.” De szerinte nem is kell ilyen messzire mennünk, mert „tessék megnézni, hogy Bécsben az általános iskolás gyerekeknél osztrák kisebbség van.” Véleménye szerint „rengeteg olyan jel azt mutatja, hogy Európa... elnézést, a hurkot a saját nyakára teszi, de ettől a helyzet nem változik meg.”

Ezt is ajánljuk a témában

Arról, hogy Svédországban véres bandaháborúk zajlanak, amiknél a torok elvágása sem ritka, a szakértő úgy nyilatkozott, hogy „én húsz éven át minden évben voltam 3 hetet Svédországban, minden nap más városban és előadáson, nekem rendkívül érdekes volt az, hogy Stockholmtól északra nem mennek a migránsok.” Mint elmondta, „mert fáznak, és a nagyvárosok belvárosait a migránsok uralják, a külső területekre megy ki a gazdagabb lakosság, a zöldövezetekbe. És nem tudnak ezekkel a migránsokkal mit kezdeni.”

Svédország nem gyarmatosító hatalom, de Svédországban olyan jólét van, ami vonzza a migránsokat.”

Hogy min bukik el a migránspolitika, azt Nógrádi György abban látja, hogy „valahogy kellene egy egységes európai megoldás. Ezt nem látjuk. Európa jelenleg egy felemás politikát folytat.” Az olaszokat hozza fel példának. „Létrehozunk migránstábort Albániában. Mennyire? 3000 fő. Mennyien jönnek be évente hozzám Olaszországba? Nagyon sokszorosa. Ezek szimbolikus jelentőségű dolgok.”

Vagy felvállalom Európa védelmét, vagy Európa elvész” – állítja a biztonságpolitikai szakértő

Mindez akkor, emeli ki a műsorvezető, amikor még az ENSZ főtitkár is azt jelenti ki, hogy káosz felé halad a világ, az Európai társadalmak pedig izzanak, miközben a közvélemény úgy érzi, hogy közelebb áll a világ egy harmadik világháborúhoz, mint a hidegháború alatt. A szakértő azt mondta, hogy „a baloldal abból indul ki, hogy ha beengedem a migránst, rám fog szavazni. Nem fog rám szavazni. Tehát ezek teljes tévedések” – jelentette ki.

Ezt is ajánljuk a témában

De ezzel még nincs vége az Európát érintő problémáknak, hiszen Németországra térve Nógrádi úgy fogalmazott: „ma a német gazdaság mint motor, nem működik. Ha nem működik, akkor ennek egész Európára hatása lesz.” A szakértő szerint ez egész Európára kifejtheti a hatását: „a franciákra is, csak nem vallják be. Mindenkire. Ránk is.”  

A teljes beszélgetés alább nézhető és hallgatható végig:

 

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2024. augusztus 09. 05:43
Biztos ami biztos, dupla hurok ukrajnával. A tőke menekül bsf, a kiadások exponenciálisan nőnek sáskajárás ukrajna.
kobi40
2024. augusztus 08. 23:33
Muzulmán lord mayor, muzulmán miniszterelnök, repedezik az Anglikán Egyház fejének a családja. A király és a trónörökös felesége halálos beteg; a “Tartalékra” ráküldték az aranyásó félvért ágenst, aki a föld buta Harryt kiszakította a családból, és majd viszi a több milliárdos nagyanyai örökséget is, ami Harry most kap meg.
kobi40
2024. augusztus 08. 23:29
Svédországban csak VOLT jólét. Egyre nehezebb, mert el kell tartaniuk a migráns semmirekellőket.
Lajoss
2024. augusztus 08. 21:47
Gyuri bácsi a legendás 3/3-as mesemondó…🙈🙈🙈
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!