Szeptember végén indul a politikai szezon a Tisztelt Házban

2024. augusztus 30. 06:36

Az első parlamenti ülést idén is megelőzi majd a kötcsei piknik.

2024. augusztus 30. 06:36
null

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Várhatóan szeptember végén ül majd össze az Országgyűlés, ezzel pedig hivatalosan is kezdetét veszi az őszi politikai szezon. Az őszi ülésszak nyitónapja, a Magyar Nemzet információi szerint, szeptember 30-án lesz, amikor is Orbán Viktor miniszterelnök hagyományosan fel fog szólalni, és tájékoztatni fogja a képviselőket a kormányzati munkáról.

Ezt követően a frakcióvezetők reagálnak majd, amire a kormányfő viszonválaszban felel. A parlamenti nyitányhoz kapcsolódik az első azonnali kérdések órája is, amelyen Orbán Viktor szintén jelen lesz, és válaszol a képviselők kérdéseire.

Az ülésszak kezdete előtt a kormánypártok kihelyezett frakcióülést tartanak, ahol a miniszterelnök is felszólal. A legutóbbi ilyen tanácskozásra Balatonalmádiban került sor, ahol a frakciók többek között az új államfőjelölt személyéről, az EP- és önkormányzati választásokra való felkészülésről, valamint az új gyermekvédelmi törvénycsomagról döntöttek. Ezen az ülésen jelentették be, hogy a Fidesz–KDNP Sulyok Tamást jelöli az államfői posztra, valamint azt, hogy Deutsch Tamás vezeti a kormánypártok EP-listáját.

Az őszi politikai idény egyik legfontosabb eseménye a kötcsei piknik, amelyet idén szeptember 7-én, szombaton rendeznek meg. 

A Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett eseményen Orbán Viktor zárt körben tart helyzetértékelést a jobboldali-konzervatív szellemi és gazdasági holdudvar meghívottjai előtt. A korábbi években, ezen a fórumon a miniszterelnök olyan fontos témákról beszélt, mint a brüsszeli politika megváltoztatása, az orosz–ukrán háború hatásai, illetve az Európai Unió jövője.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. augusztus 30. 08:37
Jönek a libbcsikommcsi oldalról a sivalkodások, visongások.
Arisztokrata
2024. augusztus 30. 08:02
A "Tisztelt Ház" kifejezés olyanokra illik, mint pl. Kövér, de sokakra nem. Sajnos.
benedek77
2024. augusztus 30. 07:26 Szerkesztve
Örülök, hogy a nagyon nem tisztelt Házba csak párhavonta kell bejárni dolgozni. Minden a legnagyobb rendben úgyis, nem kell kapkodni elvtársak!
chief Bromden
2024. augusztus 30. 07:24
A kormánypártiak a parlamentben, az ellenzék meg a börtön kápolnában indítja a szezont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!