Mi folyik a DK-ban? Leválthatják Gyurcsányt? Elemzőt kérdeztünk

2024. augusztus 16. 17:10

Kiszelly Zoltán szerint nincs esély Gyurcsány Ferenc leváltására a DK éléről.

2024. augusztus 16. 17:10

Nyitókép: Mandiner-archív/Mátrai Dávid

Kizárta a Demokratikus Koalíció Leel-Őssy Gábort, a DK egyik alapító tagját amiért többször is az azt hangoztatta, hogy Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania pártelnöki posztjáról. A gyulai politikus szerint „ha marad a mostani vezetés, nem áll meg a DK mélyrepülése, és a következő parlamenti választáson már lemegyünk 5 százalék, vagyis a bejutási küszöb alá. Feri azt gondolja, hogy a júniusi kudarc után több Gyurcsány kell a DK-ba, holott a választók nem ezt üzenik, hanem azt, hogy nem ő kell. A kormányellenes szavazók olyan embert keresnek, akit alkalmasnak látnak Orbán leváltására. Erre a feladatra nem látják Gyurcsányt megfelelőnek” – vélekedett a politikus. 

Ezt is ajánljuk a témában

Leel-Őssy Gábor már nem először kritizálta Gyurcsányt.

Nincs esély Gyurcsány Ferenc leváltására a DK éléről, mivel a Demokratikus Koalíció lényegében a Gyurcsány-Apró érdekkör pártja, nélkülük ez a párt nem létezne 

– hangsúlyozta a Mandiner megkeresésére Kiszelly Zoltán. A Századvég politikai elemzési igazgatója szerint jelenleg egy báziskonszolidáció zajlik a DK-ban, a cél az, hogy a megmaradt 5-8 százalék szavazójukat megtartsák, miután több százezer szavazót veszítettek a június 9-ei választásokon. Az elpártolt szavazók ma már a Tisza Párt szavazói.

A politológus utalt az óbudai polgármester, Kiss László letartóztatására és a III. kerületi korrupciós botrányra is, szerinte aez az ügy hatalmas árnyékot vet az elmúlt ötéves fővárosi és DK-s kerületi működésre.

Kiszelly korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy a másik következménye az óbudai botránynak, hogy ez most összezárja a DK-t. 

Nem azt mondom, hogy jól jött nekik, de van az a mondás, hogy elvtárs, segítsd a lebukottakat, ami azt jelenti, hogy a DK most zár 

– utalt Kiszelly a DK-ban megszokott viszonyokra. Hozzátette: az elmúlt napok párton belüli belharcai várhatóan kevésbé lesznek majd hangosak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 16. 23:12
A tulajdon leváltja a tulajdonost. Nabasszameg! 🤣🤣🤣
2024. augusztus 16. 20:31 Szerkesztve
Nem tudják, mert nála van a kasszakulcs, és minden titkos infó, kapcsolati rendszer.
irmag2
2024. augusztus 16. 20:31
Gyurcsány ne mondj le, de mondj fel, mert az haladó!
Obsitos Technikus
2024. augusztus 16. 20:26
Írhatja a kurvajó könyveket a baloldalról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!