Menczer Tamás: Aki békét akar, az zsarolásra számíthat

2024. augusztus 05. 17:33

Világos, mint a Nap, aki békét akar, az zsarolásra számíthat - fogalmazott a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hétfőn közösségi oldalán.

2024. augusztus 05. 17:33

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Menczer Tamás a bejegyzésben megosztott videóban azt mondta: Van két uniós tagállam, Magyarország és Szlovákia, és van egy nem uniós ország, Ukrajna. Ukrajna veszélyezteti a magyarok és a szlovákok energiabiztonságát, holott ezt nem tehetné, hiszen van egy társulási megállapodás az unió és Ukrajna között – jelezte.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormánypártok kommunikációs igazgatója szerint egy ilyen helyzetben Brüsszelnek, az Európai Bizottságnak fel kellene lépni a tagállamok védelmében, és mivel az Európai Bizottság a szerződések őre, őrködnie kellene, hogy a megállapodást mindenki, így Ukrajna is tartsa be.

Ehhez képest Brüsszel semmit sem csinál. „Tötymörög, nézegeti, vizsgálgatja”, holott teljesen egyértelmű a helyzet – emelte ki. Sőt, hozzátette: jó eséllyel maga Brüsszel, maga Ursula von der Leyen javasolta Ukrajnának, hogy zárják el az olajat.

Menczer Tamás hangsúlyozta: „minden eszközzel meg fogjuk magunkat védeni”. Hozzátette: annak eszközeink, de nem lenne baj, ha az Európai Bizottság egyszer véletlenül és kivételesen úgy járna el, ahogyan egyébként szabályszerűen neki el kellene járnia, és ahogyan azt a józan ész is diktálja. De erre úgy látszik, nem számíthatunk – jegyezte meg.

Sorolta: egyrészt vannak szabályozási, jogi eszközök, konzultációs eljárás – persze itt kellene az Európai Bizottság együttműködése -, vagy választott bírósági vitarendezés. Vannak technikai lehetőségek is, ezeket nyilván a MOL is vizsgálja -

fűzte hozzá.

Menczer Tamás kijelentette: 

Magyarország mindig világossá tette, hogy nem akarja visszazsarolni Ukrajnát, „mi a szerződéseket és a megállapodásokat, amelyeket megkötünk, be akarjuk tartani”.

Azonban tényszerűen igaz, hogy az Ukrajnába érkező energiának jelentős része Magyarországon keresztül érkezik. Az elektromos áramnak több mint 40 százaléka, a földgáznak illetve a vezetékes kőolajnak több mint tíz százaléka – mutatott rá a kormánypártok kommunikációs igazgatója.

 

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 06. 14:36 Szerkesztve
Nem. Az számíthat zsarolásra, aki szarrá zsarolt gyáva csicska. Ez a csicskák sorsa. De ne felejtsük: miközben a cuckoldkonzi zsidó média zsidó hasbarával, szánalmas hazudozással altat hetek óta, hogy lehiggassza a "magyar" "nemzeti" qrmány látványos semmittevésén és csicskaságán felindult jobber bázist, azért rögzíteném, hogy a mai napig szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozott élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. A hohol gyilkosokat a magyarok pénzét pazarolva gyógyitja az amúgy is tündökletes magyar egészségügy, a honvédség magyargyűlölő hohol gyilkosokat képez ki. Sirok folyamatos üzemben, éjjel nappal ontja a gyalogsági lőszert, nyilván nem a kukába. Mindezért cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tizezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg vétótlan geci orbán, hogy basznád meg sunyi szar zsidócsicskaként a redvás kurva anyádat!
Akitlosz
2024. augusztus 05. 22:12
Ehhez képest Budapest semmit sem csinál. „Tötymörög, nézegeti, vizsgálgatja”, holott teljesen egyértelmű a helyzet
Osztap_Bender
2024. augusztus 05. 19:37
Ehhez képest Brüsszel semmit sem csinál. „Tötymörög, nézegeti, vizsgálgatja”, holott teljesen egyértelmű a helyzet – emelte ki. Sőt, hozzátette: jó eséllyel maga Brüsszel, maga Ursula von der Leyen javasolta Ukrajnának, hogy zárják el az olajat. Akkor mi a f.szt keresünk még mindig a gittegyletben!? A "hátha jön zsebre vágható pénzt" várjátok vagy mi az ördögöt? Eltűritek hazánk napi szinten történő gyalázását, lejáratását, a folyamatos hazudozást, a mindenféle "büntető eljárásokat"? Nem a pofátokat kell már járatni, hanem cselekedni! Kérdezzétek csak meg a szavazókat, hogy mi legyen. Persze csak, ha meritek. De féltek a nép válaszától, hogy eredjetek oda, ahonnan jöttetek. Pártotokkal, lölőitekkel, tiborcaitokkal, göbbelszeitekkel, jachtjaitokkal, maffiátokkal együtt! Mi pedig ki az unió-ból, ki a nato-ból.
Akitlosz
2024. augusztus 05. 18:49
Egy bátor kormány leállítaná a kivitelt Ukrajnába. Sőt felvonultatná a haderőt a határra. Ukrajna véleménye gyorsan megváltozna. Fogadunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!