Menczer Tamás: Brüsszel el akarja Magyarországot árasztani bevándorlókkal

2024. július 28. 15:22

Sok fiatal csatlakozására számítok! – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádióban.

2024. július 28. 15:22

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Menczer Tamás rámutatott: a fiatalok szeretnek lázadni, szerinte pedig ma pedig a legnagyobb lázadás patriótának lenni. A politikus beszélt az orosz kőolajtranzit jelentős részének elzárásáról is, ami szerinte zsarolás, de a kormány nem tervezi visszazsarolni Ukrajnát. Menczer Tamás végül kitért az Európai Bíróság által kiszabott kétszázmillió eurós migrációs büntetésre is, amely kapcsán leszögezte: a kormány Magyarországot meg fogja védeni, de ha Brüsszel azt szeretné, hogy ezek a bevándorlók Ausztriában és Németországban megjelenjenek, abban is partnerek tudnak lenni – írja a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Sok fiatal csatlakozására számít Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

Menczer Tamás gondolatmenetét azzal magyarázta, hogy a fiatalok, a 20-30 évesek sokak szerint szeretnek lázadni, 

„ma pedig a legnagyobb lázadás patriótának, hazafinak lenni”

„Nem véletlenül sikoltoznak a baloldalon a tegnapi Orbán-beszéd után, mert pontosan látják, hogy ők nem tudnak ilyen beszédet tartani”– mondta Menczer. 

Majd hozzátette: 

„Ott lufik vannak, már kipukkadt lufik, kipukkadó félben lévők, és olyanok, amelyek később pukkadnak ki, itt meg Orbán Viktor van, és egy rendkívül erős politikai közösség. A fiatalok ahhoz csatlakoznak, akihez érdemes.”

Menczer Tamás beszélt az orosz kőolajtranzit jelentős részének elzárásáról is. Hiába próbálják egyesek tagadni, ez egy zsarolás, ezt tudjuk, hiszen egy ukrán képviselő bevallotta, ráadásul „véletlenül” pont a békepárti magyarokkal és szlovákokkal teszik – mondta a kommunikácós igazgató.

Ezt is ajánljuk a témában

 Hozzátette, hogy amit Ukrajna tesz, jogszerűtlen, törvénytelen, ezért Magyarország azt várja, hogy Ukrajna tartsa be az uniós társulási megállapodásban foglaltakat, amely szerint nem veszélyeztetheti egy uniós tagállam energiaellátását.

Emellett azt várják, hogy az Európai Bizottság a két uniós tagállam, Szlovákia és Magyarország mellé álljon egy nem uniós országgal szemben. Azzal, hogy ezt nem teszi, kollaborációt követ el – jelentette ki. Szerinte itt egy háborúpárti összejátszást látható és nem zárható ki, hogy „az orosz kőolaj jelentős részének elzárását esetleg sugalmazhatták nyugati háborúpártiak Ukrajnának, legyenek ezek akár brüsszeli háborúpártiak, akár amerikai demokraták”. 

Menczer megjegyezte, hogy

„Ukrajna ezt a lépést akkor választotta, amikor Magyarország a „történetének legnagyobb humanitárius akciójával segít”.

A kommunikációs igazgató a Magyarországra az Európai Bíróság által kiszabott kétszázmillió eurós migrációs büntetésről elmondta, hogy először bezáratták a tranzitzónákat, majd nem engedték azt sem, hogy a menekültügyi kérelmeket a belgrádi külképviseleten lehessen beadni.

„Itt is politikai motiváció van a háttérben, Brüsszel el akarja Magyarországot árasztani bevándorlókkal”

– tette hozzá a kommunkációs igazgató.

Menczer hangsúlyozta, két dolog biztos: 

„Magyarországot és a magyar embereket meg fogjuk védeni a bevándorlástól, és a bírságot nem a magyar emberek fogják megfizetni.”

Az interjút itt nézhetik meg:

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcugabcug
2024. július 28. 19:47
H. Menczer.
Grogu
2024. július 28. 18:54
Pontosan így van, már csak ezeket a tényeket kéne még megosztani a magyarokkal: Újabb 1300 embercsempészt engedett szabadon a kormány. Nagy vihart kavart, amikor a múlt év elején a kormány – egy veszélyhelyzeti rendelettel – kinyitotta a börtönök kapuját a bűnözők egy kiváltságos csoportja előtt. Úgynevezett reintegrációs őrizetbe helyezték a külföldi embercsempészeket, akiknek – elvben – a szabadulásuk után 72 órán belül el kellett hagyniuk az országot. Az intézkedést követően, tavaly májusban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) azt nyilatkozta, hogy a magyar börtönökben ülő 2636 külföldi embercsempész közül 808-an feleltek meg a reintegrációs őrizetbe bocsátás kritériumainak, és kaptak így „kilépőt”. Most viszont arról tájékoztattak, hogy idén július elejéig már 2297 külföldi embercsempészt engedtek szabadon (közülük aztán 16 főt ültettek le ismét a szabályok megsértése miatt). Mi így harcolunk, mert mi vagyunk a bot a küllők között, a homok a gépezetben...
EX_Terminator
2024. július 28. 18:39
NEM FOGJÁK Se a törvényeinket fellazítani hogy aztán bemondásra Mindenkit meghurcolhassanak, ahogy azt Angliában meg máshol is teszik.
kunfia1
2024. július 28. 18:14
auditoriumkunfia1 2024. július 28. 17:57 Kunfia1, ha a magyar szülők gyerekeiket szakmunkásnak, segédmunkásnak, betegápolónak, kőművesnek, vizvezetékszerelőnek, asztalosnak stb. küldenék privát egyetemek mondvacsinált fakultásai helyett, AKKOR nem kellene filippinókat, kinaiakat, ukránokat, erdélyi magyarokat, indiaiakat stb. vendégmunkásként befogadni. kunfia1auditorium 2024. július 28. 18:13 2020-ban a magyar 25-34 évesek alig harmadának, pontosan 31 százalékának volt diplomája. Ennél a legalacsonyabb arányt csak Romániában (25 százalék) és Olaszországban (29 százalék) regisztráltak. Ezzel Magyarország az Európai Unió egyik sereghajtója - derül ki az Eurostat friss statisztikáiból. Pedig az Európai Unió célkitűzése szerint a felsőfokú tanulmányokat befejező 25–34 évesek arányát 2030-ra 45 százalékra kellene növelni. Az EU-átlag most egyébként 41 százalék, vagyis a magyar adat még ettől is bőven elmarad, ahogy az OECD-átlagtól is, amely már 2019-ben 45 százalék volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!