Megújult, élvezi a futballt – Szoboszlairól áradozik a Liverpool legendája

2024. augusztus 28. 15:37

Minden jel arra utal, hogy Szoboszlai kulcsembere lesz a Slot-csapatnak.

2024. augusztus 28. 15:37
null

Nyitókép: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

A Liverpool kiválóan indította a Premier League idei szezonját, és ebben jelentős szerepet játszik a magyar válogatott csapatkapitánya. A 23 éves középpályás az új edző irányítása alatt is biztos helyet kapott a kezdőcsapatban, amit a klublegenda Jamie Carragher is kiemelt, amikor élő adásban dicsérte őt.

Szoboszlai Dominik az első két fordulóban végig a pályán volt a Liverpoolban, és a Brentford elleni győzelem után megjelent egy statisztika, amely azt mutatja, hogy nemcsak a Liverpool, hanem az egész bajnokság legjobbjai közé tartozik.

A Premier League hivatalos honlapján arról írtak, hogy Szoboszlai eddigi 64 passza rendkívüli pontosságot mutat. A magyar válogatott csapatkapitánya 96,9 százalékos passzpontossága mindenkit elkápráztatott.

Az Opta Analyst közzétett egy grafikont, amely bemutatja, kik azok a játékosok, akik a Premier League első két fordulójában a legnagyobb mértékben járultak hozzá csapatuk támadójátékához. 

Szoboszlai Dominik vezeti ezt a listát, olyan világsztárokat megelőzve, mint Luis Díaz, Cole Palmer, Mohamed Szalah és Bukayo Saka.

Ezekkel a statisztikákkal nem csoda, hogy Jamie Carragher, a klub korábbi BL-győztes játékosa és jelenlegi televíziós szakértő, teljesen el van ragadtatva a magyar középpályás teljesítményétől.

Fantasztikus formában kezdte a szezont. Már az első két meccsen jó benyomást tett az új Premier League-szezonban, és az edző minden bizonnyal kihozza belőle a legjobbat 

– dicsérte Carragher, aki 1996 és 2013 között 737 tétmeccsen szerepelt a Liverpool színeiben, és Bajnokok Ligája-, UEFA-kupa- és európai Szuperkupa-győzelmet is szerzett.

A Bors szúrta a Mirror elemző cikkét, amelyben az öt legfőbb tényező egyikeként a magyar középpályást emeltek ki a Liverpool-Brentford-meccsről. Az elemzés szerint minden jel arra mutat, hogy Szoboszlai kulcsembere lesz a Slot-csapatnak, és a munkabírása, valamint az akciók zömében való részvétele egyaránt arra utal, hogy eseménydús szezonja lesz.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deniel
2024. augusztus 29. 18:04
én csak egy Liverpooli szurkoló vagyok több mint 10 éve és csak azt látom hogy öt-tíz percig eltűnik ha labdát kap 80% -ban vissza passzol hátra játszik nem építkezik. van összességében 15perc amiről lehet beszélni hogy talán csinált is valamit. tudom hogy sokaknak nem tetszik amit mondok de túl van a gyerek reagálva az idő mindent megold vagy nem....
akkor ki
2024. augusztus 28. 20:10
Csak így tovább Dom!!!
Takagi
2024. augusztus 28. 16:31
Hajrá Domi!
machet
2024. augusztus 28. 15:49
Áradoznak már a fütyik megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!