Luxuslakások, jachtok, exkluzív utazások – így urizál a baloldal

2024. augusztus 17. 10:42

Nem Magyar Péter az első ellenzéki politikus, aki VIP bulikban múlatja az időt. A Magyar Nemzet most összegyűjtötte a luxusbotrányokat.

2024. augusztus 17. 10:42

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

A június 9-i EP- és önkormányzati választások óta Magyar Péter egyre másra tűnik fel különböző szórakozóhelyeken, fesztiválokon. Van, amikor egy-egy ilyen estét botrány is övez. Emlékezetes, hogy június végén, egy hajnalon az Ötkertből biztonsági őröknek kellett kivezetniük. Azon az estén készültek azok a felvételek is, melyeken a Tisza Párt elnöke fiatalabb lányokkal múlatta az időt, sőt, egyiküknek még a lábai  között is átkúszott.

De ezen az éjjelen történt az az incidens is, mikor egy ismeretlen személy telefonját a Dunába hajította, – miközben a kivezetését követően a rakparton tántorgott – amelyet még a szórakozóhelyen vett el erővel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Legutóbb pedig többek között azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy fizetős privát bulit szervezett szimpatizánsainak egy olyan budapesti szórakozóhelyen, melynek a Metropol információi szerint „alvilági kötődései is vannak” . A lap augusztus elején megjelent cikkében emlékeztetett, hogy a Lock akkor tett szert „különleges hírnevére” 

mikor még az éjszakai életben jól ismert Vizoviczki László volt a tulajdonosa.

Egy, a buliról kiszivárgott videó pedig arról árulkodik, hogy a pártelnök ezt az estét is kihasználta az ismerkedésre: igencsak fülldet táncot lejtett egy hölggyel a táncparketten.

De Magyar feltűnt a Sziget Fesztivál VIP-részlegében is, ahova az értesülések szerint egy jegy 77 500 forintnél kezdődött. 

Ezt is ajánljuk a témában

A fesztiválon készült fotósorozat azért volt kínos mert a Tisza Párt elnöke a júniusi labdarúgó Európa-bajnokság idején még azzal élcelődött, hogy amíg mások a VIP szektorokból nézik a meccseket, ő a hétköznapi szurkolókkal drukkol a válogatott sikeréért.

Egzotikus fogások és utazások az MSZP-érában

Azonban nemcsak a Tisza-vezér az egyedüli baloldali politikus, akit időről időre „urizáláson” kapni. A Magyar Nemzet most összegyűjtötte az ellenzék luxusbotrányait.

Ezek egyike volt a söjtöri ebéd néven is ismert ügy, mely még a Medgyessy-kormány ideje alatt robbant ki. A Zala vármegyei Söjtörön, Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából 2003. október 18-án tartottak kihelyezett kormányülést, melyre a budapesti Mágnáskert étteremből szállították a felszolgált ebédet a kormánytagjainak és a meghívott vendégeknek. 

Maga a program is több millió forintba került. Az ebéd pedig az alábbi fogásokból állt: mandulával töltött angolna, pácolt fogasfilé és fokhagymás parajjal tekert harcsa, erdei gombaleves kakukkfüves vadhúsgombóccal, házias borjúsült pirított borjúmájjal, rigójancsi, gesztenyekupola, diós holdacska. 

Emlékezetes, hogy az érintettek akkor azzal védekeztek, hogy azért a fővárosból rendelték a menüt, mert Söjtörön nem volt a száz vendég ellátását biztosítani tudó étterem. A Magyar Hírlap korabeli megkeresésére azonban 

több környékbeli vendéglő is közölte: szívesen elvállalta volna a rendezvény lebonyolítását. 

De az összeállításban felidézték, hogy  az MSZP-s érában több tíz millió forintba kerültek a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) a szocialista politikusok „egzotikus kiküldetései”. Vadai Ágnes, a tárca akkori parlamenti államtitkára, a DK jelenlegi országgyűlési képviselője egy év alatt közel tizenöt hivatalos útra utazott el a HM pénzén. 

A célállomások között olyan helyszínek szerepeltek, mint a francia Riviérára, Monacó, Görögország vagy Spanyolország.

 

Azonban jócskán akadnak a közelmúltból is hasonló esetek. Elég csak Karácsony Gergely főpolgármester helyettesének, Tüttő Katának három évve ezelőtti nyaralására gondolni. Tüttő akkor Zakynthoszon pihente ki az év fáradalmait, és még az Instagram-oldalára is feltöltött egy olyan videót, melyen azt láthattuk, hogy a tengerből lovagolt ki. Némi nyomozás után pedig kiderült, hogy 

egy ilyen lovasprogram több százezer forintba is kerülhet.

Miután a magyar sajtó fokozott figyelmet fordított az esetre, a videó eltűnt a szocialista főpolgármester-helyettes oldaláról.

Ezt is ajánljuk a témában

De mint ismert, Karácsony Gergely egykori városdiplomáciai főtanácsadója, Korányi Dávidnak is volt mit a tejbe aprítania. A Metropol még 2022 tavaszán ismertette, hogy értesülései szerint Korányi luxuséletet élt az idő tájt New Yorkban: havi egymillió forint körüli tanácsadói megbízatása mellett számos, Soroshoz köthető szervezetnek is dolgozott. Miközben az amerikai nagyváros egyik legelegánsabb negyedében, egy luxus-felhőkarcolóban lakott, egy olyan penthouse lakásban, amelynek a bérleti díja minimum havi 6100 dollár, azaz átszámítva közel kétmillió forint. 

De felsorolásból nem maradhat ki Mártha Imre, a budapesti közműholding vezérigazgatója sem. A Gyurcsány-fiókaként is ismert vezető – aki előszeretettel avatta be közösségi oldalán követőit irigylésre méltó mindennapjaiba – 2023 novemberében azzal vonta magára a figyelmet, hogy 

71 éves édesanyja nevére vásárolt egy luxusingatlant Floridában a milliárdosok felkapott nyaralóhelyén.

Mártha munkájával – amit volt, hogy luxusjachtról vagy exkluzív szállodából látott el – pedig úgy tűnik, hogy Karácsony is elégedett, mivel nemrég több mint 11 millió forintos prémiumot fizetett ki neki.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2024. augusztus 18. 15:23
Ezt a témát max. egybites orbitszoponcoknak lehet beadni. A magyarnemzet nevű szenny és lakájmédia megfeledkezett az általa szolgált oldal urizálásáról. Pl. hol van szíjjártó családi korrupt luxusjachtozása? A tóni helikopterezése? Lézerke kastélya? Orbiték hatvanpusztája, a pereputty rongyrázása? Etc., etc., etc.. Ugyeugye, ostoba szoponcok.....
SimplyRed
2024. augusztus 17. 22:28
Szerintem is kontraproduktív ezt a témát feszegetni. Itt senki sem hülye, mindenki tudja, hogy a NER világán kevesebb komcsi meg magyarpéteres faszkalap tud túltenni. Javasolnám a tisztel cikk írójának, hogy ahogy azt Musk is üzente az EU - nak……………..
2024. augusztus 17. 20:36 Szerkesztve
:)) Lemegy nyaralni a balaton mellé, 147 ezer / éjszakás szállodába, majd hazajő, és hőmérővel járja a körházakat, és feljelentést tesz, veszélyeztetés címén a kórházi hőségek miatt. Olyan ez a faszi, mintha az arcátlan-sunyi Karácsonyt, Keller Lászlót, Jakab Pétert, Hadházyt, és Gyurcsányt összegyúrták volna egy galacsinra, amit beöltöztettek a sztreccsgatyába, fehér ingbe, és az egyszemélyes Tisza pártnak neveznék el. Ontja magából a süketelést a balliberális lózungokat, és a fészbukon lógva Hadházyt megszégyenítő akcióit 3 kamerával dokumentálja. Az is eszembe jutott a Magyar-Hadházy találkozójáról, hogy össze kéne hasonlítani a két diktafonon ugyanaz a szöveg van-e. Mert ugye kollégák csak biztosra mennek.
llnnhegyi
2024. augusztus 17. 16:41
Magyar Ondó Péter a TISZA párt őrjöngő elnöke súlyosan megbukott. Nem árad tovább a TISZA. Apadni kezdett. Mulya libbcsikommcsik,akik körülötte tolonganak. Az ATV is rábaszott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!