Lehet-e más a Magyar Péter? Csak mert a választóit eddig mind átverte

2024. augusztus 22. 05:31

Ez lenne az új politikai kultúra? Aligha…

2024. augusztus 22. 05:31
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Nyitókép: YouTube/képernyőfotó

Magyar Péter új politikai kultúrát jött meghonosítani. A szeretet nyelvét, az összefogást akarja népszerűsíteni, erősíteni magyar és magyar között. Legalábbis ezt mondta. Roppant eredeti gondolat, egyenesen a legeredetibb!

Politikus még nem ígért ilyen szépet, de tényleg, soha.

Ezt is ajánljuk a témában

Ja, hogy ő nem is politikus, hanem amolyan influenszer, ráadásul a csajozós, bulizós fajtából? Ezek szerint rá nem is vonatkoznak a „szabályok”. Például vállrándítással megszegheti korábbi fogadalmait – így ülhetett be végül nem kis fizetésért az Európai Parlamentbe. Korábban is tetemes havi apanázshoz volt szokva, most ráadásul újabban azt lebegteti, hogy a Fővárosi Közgyűlésbe is befészkelné magát. Kétségtelen, a választási eredmény nyomán erre megvan a lehetősége.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezek szerint Magyar Péter mégis politikus? A pénzt sem veti meg?

Jó, akkor viszont általános iskolai honlapról meg balliberális elemző intézetek kiadványából szó szerint kimásolt javaslatokon túl

talán itt lenne az ideje valami érdemit mondani Magyarország, illetve a világ dolgairól.

Ha már így alakult. Leszámítva az unásig ismert követelést, miszerint: O1G. 

Persze a titokzatos támogatók alighanem így is elégedettek, legyenek bárkik, hiszen az ellenzéket sikerült lecserélni egy önimádó, közösségi média-függő wannabe fazonra, aki szavazatszámban megelőzi az eddigi próbálkozókat, például a Momentumot. Meg a DK-t. Sőt.

A kérdés most egyre inkább mégis az, hogy „lehet-e más a Magyar Péter”? Figyelmen kívül lehet-e hagyni az előéletét, a felesége lehallgatását, az ordenáré viselkedést a pesti éjszakában, illetve az ígéretek rövid távú megszegését? Elég-e felböfögni évtizedes vádakat a nemrég még általa is támogatott jobboldali kormánnyal szemben,

miközben messziről lerí „hősünkről” a privilegizált státusszal járó gőg és kivagyiság?

A legújabb tiszapártos húzás újfent arra enged következtetni, hogy szó sincs itt új politikai kultúráról. A formáció vezére a minap gondolt egyet, és pikniket hirdetett a Margit szigetre, mondván, ő megmutatja, mennyivel több embert mozgat meg, mint a legutóbbi, ugyanerre a helyszínre kifutó Békemenet. 

Hát, nem sikerült. Nagyon nem. Hogy ez a szűk nadrágok iránti kereslet visszaesését jelzi-e önmagában, még talányos, ám az optikája – mondjuk úgy – nem túl szép. Hiába sütött a két dolgos kezével cipót a baloldal messiása, aki ráadásul még egy szigetkört is abszolvált a szűk rajongói körrel, a tömegjelenetek elmaradtak. Még a 444 vagy a HVG kreatív csapata sem tudott tumultust varázsolni a nagyrétre. Van ilyen.

Ezt is ajánljuk a témában

Mit lépett erre a „politikai kultúra megújítója”? Nosza, kipaterolta az egyik legolvasottabb hírportál tudósítóját a helyszínről. Ráküldte az embereit (vagy rájuk mentek maguktól?) az Index stábjára, közölve, kívül tágasabb. Történt mindez egy nyilvános eseményen. Ez aztán az európai módi!

Ezt is ajánljuk a témában

Jegyezzük meg: olykor fideszes választási fórumról is küldtek már el ellenzéki újságírót, ami, valljuk be, nem szép dolog.

De ilyen, a sajtószabadságot, a médiamunkások ténykedését nyíltan korlátozó lépésre kevesen ragadtatták magukat. Karácsony Gergely vagy Gyurcsány Ferenc ugyan korábban már egyértelmű jelét adta, hogy a neki nem tetsző sajtóval nem áll szóba, sőt, sértegeti az érintetteket, ám ez talán minden korábbinál erősebb szintlépés. Kétségtelen: Magyar Péter egy neki nem tetsző szituációban képes volt kivonulni a stúdióból, vagyis nem hagy kétséget azzal kapcsolatban, hogyan viszonyul bármilyen, kicsit is kritikus kérdéshez.

Ez a húzás azonban minden korábbi szintet túllép.

Magyar Péter továbbra is a politikán kívüli figura szerepében tetszeleg, csakhogy ő már virtigli politikus. Választópolgárok szavaztak rá.

Akiket minden eddigi ténykedése alapján alaposan átvert.

Se új politikai kultúrát, se érdemi programot, se látható, megismerhető csapatot, se szerénységet és párbeszédkészséget nem virít, mióta a Partizán meg a Telex kvázi pajzsra emelte. Egyetlen szerencséje, hogy az EP-listája második helyén megjelenő képviselő eredeti munkahelye, no meg a honi ellenzéki sajtó egyes, saját kollégáinak aggályait is leszerelő műhelyei kérdés nélkül beállnak mögé. 

Ha nem lenne a talányos hátterű szupport, már rég maga alá temették volna az ellentmondások és a személyiségéből fakadó kínos epizódok.

Így azonban egyelőre tovább csordogál a Tisza, ráhömpölyögve a politika őszi szezonkezdetére, kikerülve az érdemi kérdések, dilemmák határozott megválaszolását (is). Persze a jól élő, Szigeten VIP-bulizó bulibáró influenszereknek végülis könnyű. No de a politikusoknak? Meglátjuk!

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. augusztus 26. 18:47 Szerkesztve
Ciceró:Az ÁRULÓ Egy NEMZET képes túlélni bolond vezetőit még az ambiciózusait is. De nem lehet túlélni a belső hazaárulást. Az ELLENSÉG a határokon kevésbé félelmetes, mert ismert, és nyíltan hordja zászlaját. De az ÁRULÓK határainkon belül mozognak szabadon, az ő ravasz suttogásuk átoson a sikátorokon, kormány folyosóin is hallhatók. Az ÁRULÓ nem néz ki árulónak, ő a nép nyelvén beszél, a nép arcát, érveit viseli, ő az emberi természet alantasságához szól, ami minden ember szívében titkon mélyen fekszik.Az ÁRULÓ elrohasztja a nemzet lelkét, titokban éjjel dolgozik, alattomban aláássa a nemzet pilléreit, fertőzi a politikát, hogy ellenállni sem lehet. A gyilkos nem annyira félelmetes.Az ÁRULÓ maga a pestis járvány.
cinkegolyó
2024. augusztus 26. 18:47
A Tisza Párt elnökének jelenleg elegendő mindössze ígérgetnie is. A rajongói befogják fülüket, szemüket, hogy ne lássák meg, milyen is a messiásnak hitt, külföldi megbízók által mozgatott figura.
gekk
2024. augusztus 22. 15:34
Lehet-e más orbit? Csak mert a választóit eddig mindig átverte.
gekk
2024. augusztus 22. 13:53
zabszem 2024. augusztus 22. 10:36 gekk 09:17: Csok, babaváró, gyerekeseknek autótámogatás, napelemtámogatás, gyerekeseknek adókedvezmény, egykulcsos adó, alacsony szja, könnyített adózás, elérhető államigazgatás, nincs migráns, nem fegyverezzük Ukrajnát, állampapír, diákhitel, ingyenes tankönyvek, ingyenes lombik program, durva egészségügyi béremelés.. A közművek, reptér visszavétele. Határontúli magyarok támogatása, kettős állampolgárság. Rezsicsökkentés. Most csak pár dolog, így hirtelen... A ballibsik alatt mi is valósult meg? Picit szelektív az emlékezeted. Nem csoda, hiszen másképp visítva menekülnél a valóságtól. Ja, és fletóék loptak, korruptak voltak. Orbiték szintén. Ez is jó neked, ugye. Egy kis baksis, és máris rendben van minden. Mi a véleményed az orbit vejkójának szánt 600 milliárdról, emlékezvén orbiték 2010 előttii ígéreteire?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!