Az Index riportere elmesélte, hogyan dobták ki a biztonságiak Magyar Péter piknikjéről

2024. augusztus 21. 20:56

Szalai Szabolcs szerint a politikusnak elég érdekes a sajtószabadság-felfogása, elég érdekes politikai szocializációt mutat, hiszen nem tűri el a kritikus kérdéseket.

2024. augusztus 21. 20:56
null

Nyitóképünk: Képernyőfotó/Index

 

Nagy port vert fel a hír, hogy augusztus 20-án kizavarták az Index munkatársait Magyar Péter Tisza Piknik elnevezésű rendezvényről, amelyet a Margitszigeten tartottak. A párt ide hívta a híveit, és az Index stábja úgy gondolta, közülük megszólaltat néhányat. Az újságírók azonban nem forgathattak sokáig, a szervezők ugyanis távozásra szólították fel őket, mondván, nem regisztráltak az eseményre (egy másik rendező pedig azt közölte velük, hogy az nem is sajtónyilvános). 

Később a Tisza Párt Sajtóosztálya levelet is küldött a lapnak, melyben le akarták tiltani a rendezvényen készült felvételeket, ugyanakkor elismerték, hogy az Index azért nem regisztrált – az egyébként bárki számára szabadon látogatható – programra, mert nem is küldtek neki meghívót.

Szalai Szabolcs riporter az incidensről azt mondta a Hír tévé Napi aktuális című szerdai műsorában, hogy meglepte őket, hogy keresték rajtuk a regisztrációt, mert 

meghívó hiányában ők is úgy sétáltak be a helyszínre, mint minden magyar állampolgár, 

ráadásul más lapok munkatársai is dolgoztak ott. Egyébként pedig – Magyar vádaskodása ellenére – egyáltalán nem provokálták a programra kilátogatókat, mindössze annyit kérdeztek tőlük, miért tartották fontosnak eljönni, és mit szólnak a Tisza Párt választási eredményeihez. Ennek ellenére nem kívánatos személynek nyilvánították őket és biztonsági őrök kíséretében kénytelenek voltak elhagyni a rendezvényt. Később Magyar egy Facebook-bejegyzésben közölte, azért tették ki őket, mert szerinte a propagandasajtónak semmi keresnivalója nem volt ott.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt is elmondta az újságíró, hogy Magyar Péter és a Tisza Párt korábbi, elsősorban fővárosi rendezvényeiről, kampányeseményeiről többször beszámoltak – számos esetben meghívót is kaptak ezekre –, interjúkat is készítettek Magyar Péterrel. A politikus mindezek ellenére a nyilvánosságban azt állítja, hogy az 

Index nem biztosított számára felületet, nem tudósított a rendezvényeiről. 

Az az állítása is szemenszedett hazugság Magyar Péternek – mondta Szalai –, hogy nem kapott címlapos interjúlehetőséget a választási kampányban, hiszen a pártelnök közölte, milyen feltételek mellett hajlandó nyilatkozni, de azt az Index infrastrukturális okokból képtelen volt teljesíteni, élő adást ugyanis nem tudnak készíteni. Így a választási eredményváróra már be sem engedték a portált. „Tehát régebb óta hektikus a viszonyunk Magyar Péterrel” – fogalmazott Szalai.

A riporter elmondta, a pártelnök már tengelyt akasztott a Telexszel, a 444-vel, a hvg-vel, az Atv-vel, a Hír tévével. Mindezt pedig Magyar azért csinálja, mert azt kell mutatnia a szimpatizánsaiknak, hogy a vele kapcsolatos hírekről ne a hagyományos értelemben vett sajtóból tájékozódjanak 

– mivel sem a kormánybarát, sem a kormánykritikus sajtó nem korrekt velük –, 

hanem csak az ő közösségi médiafelületein megjelent hírekből, azoknak persze szabad hinniük. „Ez elég érdekes sajtószabadság-felfogás, elég érdekes politikai szocializációt mutat, hiszen nem tűri el a kritikus kérdéseket” – állítja Szalai.

A műsort alább tekinthetik meg:

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KovG_1
2024. augusztus 22. 09:37
Ebből az antimagyar Petikéből pár pillanat alatt egy pszichopata diktátor válna győzelme esetén - pont ugyanolyan viselkedésmintázatot mutat, mint anno Hitler. Most csak egyszerűen kidobja a neki nem tetsző sajtót - pedig az Index aztán nem "kormányszócső" -, hatalma esetén pedig be is tiltaná az összes neki nem alányaló médiát.
verkez
2024. augusztus 22. 06:54
Ez egy választási kampánytechnikai kísérlet. Készülnek 2026-ra, azt keresik, hogy hogyan tudnak legjobban hazudozni a lebuktatás veszélye nélkül.
Mankel
2024. augusztus 22. 06:17
Azért látom, hogy a Fidesz innovációi nem maradtak észrevétlenek. Igazából minden olyan médiának aminek nem tetszik a kérdése ilyeneket kell mondani: - Boldog karácsonyt! -Nem látod hogy templomból jövök ember? A rendezvényeken is csak a Fidesz innovációt használja. Végül is Fidesznevelés. Azok meg ilyenek.
bagira004
2024. augusztus 22. 02:40
Utálatos kép .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!