Keményen helyrerakta Orbán Balázs Brüsszel polgármesterét, aki valamiért száját húzta a migránsok kapcsán

2024. augusztus 26. 16:52

„A nagy EU-s szolidaritás és együttérzés addig tart, amíg nem az ő bőrükre megy a játék!” – írta Orbán Balázs.

2024. augusztus 26. 16:52
Philippe Close

Nyitókép: JAMES ARTHUR GEKIERE / Belga / AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy csütörtökön Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Vitályos Eszter, ahol a miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Brüsszel továbbra is rá akarja kényszeríteni Magyarországot az illegális bevándorlók beengedésére.

Brüsszel mindenáron azt akarja kikényszeríteni, hogy „beengedjük a migránsokat”.

Később elmondta: a bel- és az igazságügyi tárca vezetője megvizsgálja annak lehetőségét, hogy ha Brüsszel továbbra is olyan szabályozást akar kikényszeríteni, amely nem teszi lehetővé a migránsok feltartóztatását, akkor minden migránsnak ajánlják fel a magyar határon, hogy „az európai eljárásrend betartását követően önkéntesen és ingyenesen Brüsszelbe szállítjuk őket”.

Ha Brüsszel migránsokat akar, akkor megkaphatja”

– fogalmazott a miniszter, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy egy perben mind a bizottságot részbeni teherviselésre tudják majd kötelezni, mind pedig mielőbbi ésszerű megállapodást tudnak kötni az Európai Bíróság ítéletét követően előállt, „elfogadhatatlan, tűrhetetlen és méltánytalan” helyzet orvoslása érdekében.

A migránsok szállításáról értekezett a Washington Post

A hírre rengeteg helyről érkezett reakció. A Washington Post szerint a magyar kormány azon fenyegetése, hogy Brüsszelbe szállítja a migránsokat, emlékeztet az Egyesült Államok republikánus kormányzóinak hasonló lépéseire, akik 2022 óta buszokkal vagy repülővel szállítják a papírok nélküli bevándorlókat a demokraták fellegváraiba, például New Yorkba, Los Angelesbe és Chicagóba, tiltakozásul a szövetségi menekültügyi eljárások ellen.

Philippe Close nagyon nem örül a magyar javaslatnak

„Az illegális bevándorlók odautaztatása kárára lenne a brüsszelieknek” – foglalta össze a véleményét a magyar javaslattal kapcsolatban Brüsszel balos polgármestere.

„Philippe Close szerinte a magyar kormány azon terve, hogy az EU-s nyomásgyakorlásra válaszul egyirányú jegyet biztosít az illegális migránsoknak az EU fővárosába, kárt okozna a brüsszelieknek. Jó reggelt kívánok! Bezzeg nekünk, magyaroknak nem okoz kárt az illegális migráció?

A nagy EU-s szolidaritás és együttérzés addig tart, amíg nem az ő bőrükre megy a játék!”

– írta Facebook-oldalán Orbán Balázs.

„A magyar álláspont viszont egyértelmű: Magyarország nem kér az illegális migrációból. És ha Brüsszel nem hagyja, hogy megvédjük a határainkat, akkor sem maradhatnak illegális migránsok Magyarországon.

Akkor elküldjük őket Brüsszelbe!”

– tette helyre a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszel balos polgármesterét.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2024. augusztus 28. 01:54
„Az illegális bevándorlók odautaztatása kárára lenne a brüsszelieknek” - ezek után már csak azért is oda kellene az összes migrit szállítani.
alexandrosz-2
2024. augusztus 27. 15:14
Senkit nem "rakott helyre" ez a sokadrangú senki. Leírta a véleményét, amiről minden értelmes ember tudja, hogy olyan, mint a segglik: mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másé (kivéve a mocskos deviáns állatokat). A büntetés ketyeg ma is. Brüsszelt nem foglalta el a vétótlan köpcös geci bandája a fehérorrú tompika vezetésével. A pénzeinket hoholokra és korrupt gecikre költik, de nem adják, hazudjon bármit a bukott komisszár navracsicska.
B_kanya
2024. augusztus 27. 08:23
birozsletaparadicsomnemzsarga 2024. augusztus 26. 21:26. "Az Orbán rezsim a szemünk előtt rohad szét:" Napi #megbukottaZorbán 14 éve. Heti háromszor.
evpus
2024. augusztus 27. 07:56
Már évek óta tudjuk, ki akarják cserélni európa lakosságát. Minden ezért van. Igen ez az ördögi soros terv. (ő csak végrehajtó) Nem háborúval, hanem migránsokkal, beszivárognak, nemsokára többségben lesznek, aztán itt a középkor tér vissza. Az országok nem tesznek semmit ez ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!