Kell a Gellért-hegyi kereszt!

2024. augusztus 29. 05:48

Iránymutatás mind a betolakodóknak, mind a magyar lakosság gyökérvesztett részének.

2024. augusztus 29. 05:48
null
Borbély Zsolt Attila
Borbély Zsolt Attila
Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőfotó

„Gyakran felróják a Fidesznek, hogy sok kérdésben közvélemény-kutatással méri fel a társadalom hangulatát, és annak alapján cselekszik, hogy a választók kedvét keresve politizál. Nos, épp ez a legnagyobb művészet a nemzetépítő politika terén: a választók kedve szerint politizálni, és közben olyan nemzetpolitikai célkitűzéseket is megvalósítani, melyek nem feltétlenül találkoznak a választók elsődleges preferenciáival vagy akár ütköznek is azokkal.

Mert legyünk őszinték, vajon a választók hány százaléka tartja fontosnak és helyeslendőnek azt, hogy nagyságrendekkel megnövekedett az elszakított nemzetrészek gazdasági és kulturális életének anyagi támogatása 2010 óta? Mint ahogy az sem biztos a szinglisedő s az életformaszerű hedonizmus fele haladó világunkban, hogy a családtámogatási rendszernek elsöprő lenne a népszerűsége a választók között. A haderőfejlesztést sem lenne célszerű népszavazásra bocsátani, mert könnyen elbukhatna.

Visszatérve a Szabadság-szoborra: a talapzatra elképzelt kereszt iránymutatás lenne mind a betolakodók, mind a woke-csőcselék, mind a magyar lakosság gyökérvesztett része számára. S ez jelentősebb szempont bármiféle egyéb megfontolásnál. A szobrok nagy része nemcsak műalkotás, hanem szimbólum is, nem véletlenül rombolták le ikonikus szobrainkat a Felvidéken, Erdélyben és a Délvidéken az első világháború után a Károlyi Mihályék által teljesen védtelenné tett országba beözönlő, hódító idegenek, s tették ugyanezt a második világháború után az anyaországban a berendezkedő kommunisták.

A Szabadság-szobor talapzatára tervezett kereszt józan kompromisszum: többet nem lenne célszerű tenni, kevesebb viszont önfeladást jelentene.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Varga Mátyás Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Legyünk büszkék az eredeti, ezeréves nyugati értékeinkre – még akkor is, ha mindenki más már sutba dobta azokat!

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2024. augusztus 30. 10:22
A fejedelmek idején, Taksony és Géza korában erős geopolitikai nyomás nehezedett a magyarságra, hogy hagyjanak fel az ősvallásukkal és a kényszer hatására Géza felvette a kereszténységet, pontosabban, keresztény szertartásokat vegyített az ősvallás közé; továbbra is azt vallotta, hogy elég nagy úr ahhoz, hogy „két istent” szolgáljon. Querfurti Brúnó megkeresztelte Gézát, s fiát a kisgyermek Vajkot, valamint ötszáz magyar főurat. Apa és fia a keresztségben az első vértanú, István nevét kapták, aki Passau védőszentje volt. Bár Géza és környezetének kereszténysége felszínes volt, a fejedelem támogatásával kezdték meg nyugati szerzetesek a Szt. Márton tiszteletére emelt pannonhalmi monostor építését.
SABOTAGE
2024. augusztus 30. 01:41
A bőrötökbe égessétek bele a keresztet, ti pedofideszes álkeresztény szemetek!!!!!!
tésztagyári szakmunkás
2024. augusztus 30. 01:06
Karácsonyék szintén terveztek egy számukra megfelelőt: https:// img.index.hu/imgfrm/7/1/8/5/MED_0018007185.jpg
zsolti123
2024. augusztus 29. 20:48
Nemzeti-pantheont a magyarság szégyene, a Citadella helyére www.makovecz.hu/epuletek/nemzeti-pantheon-budapest-xi/ --- Melocco Miklós: Én megépíteném Makovecz templomát magyarnemzet.hu/kultura/2021/01/melocco-miklos-en-megepitenem-makovecz-templomat youtu.be/3ukQFyLLcTY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!