A progresszív értelmiség Jan Palachként gyújtja föl magát a szabad mobilhasználat megvonása elleni tiltakozásul

2024. augusztus 28. 18:15

Mindez persze csak azt mutatja, hogy senki nem olvasta a rendeletet.

2024. augusztus 28. 18:15
null
Hont András
Hont András
Facebook

Nyitókép: Hont András Facebook-oldala

„Látom, hogy a progresszív értelmiség Jan Palachként gyújtja föl magát a szabad mobilhasználat megvonása elleni tiltakozásul, Bencsik András pedig zendülésről fantáziál úgy uszítva a tanárok ellen, hogy azok azért nem fogják betartani a telefonok elvételére vonatkozó (szerinte stratégiai jelentőségű) előírást, mert van köztük egy »a linkségre, a pofázásra és a lázadásra« fogékony kisebbség. Mindez persze csak azt mutatja, hogy senki nem olvasta a rendeletet. 

Értem, hogy ez gigantikus szekértolás, de íme az 5. §. »Az Nkt. 24. § (4) bekezdés b) pontja szerinti esetben a birtoklásra és használatra vonatkozó engedélyezést az igazgató vagy a pedagógus végzi a tanulmányi rendszerben, azzal, hogy rögzíti
a) a birtoklás és a használat célját,
b) az engedély érvényességének időtartamát (tanóra, foglalkozás, tanítási év), továbbá
c) a birtokolható tárgyat.«

A behivatkozott (szeptember 1-én hatályba lépő) törvényhely azt rögzíti, hogy az igazgató egészségügyi célból, a pedagógus pedagógiai célból engedélyezheti a korlátozott tárgy használatát. Azt a kritikát érteném (ha megfogalmazódott volna ilyen), hogy tanárokkal nem úgy kommunikálunk, minta rendvédelmi szervek tagjaival beszélnénk (bár Gulyás Michelle-lel szívesebben kommunikálnék, mint bármelyik egykori iskolám bármelyik igazgatójával), de ettől még a kérdés az intézményre van bízva. 

Persze, persze, akkor most jön az, hogy ez már autokratikus rendőrállam, mert miért korlátozhat ilyet egy intézmény. Az a helyzet, hogy eddig is korlátozhatta. Ugyanennek a törvénynek a fölhatalmazása alapján korábban is megtilthatta bizonyos tárgyak használatát, most meg majd engedélyezheti – és még lázadás sem kell hozzá, bármennyire is fájdalmas ez Bencsik Andrásnak. 

Szóval mobilozni legálisan még mindig könnyebb lesz, mint teszem azt, vonattal elmenni osztálykirándulásra. Pedig annak a használatát sem tiltja semmi.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 10. 17:53
FONTOSKODÓK. LAPOZZUNK: www.origo.hu/nagyvilag/2024/09/orosz-ukran-haboru-fejlemenyek?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_group_topPV_04 KÉRDEZEM ÉN: ÉRIK-E AZ OROSZ NÉPSZAVAZÁS, AMIT NOVEMBER NEGYEDIKÉRE FOGNAK KIÍRNI OROSZORSZÁGBAN, HOGY ELDÖNTSÉK AZ OROSZ FÖDERÁCIÓ ÁLLAMPOLGÁRAI, HOGY VESSENEK-E BE ATOMFEGYVERT UKRAJNÁBAN, MEGKIMÉLENDŐ SOK-SOK UKRÁN ÉS OROSZ ÉLETÉT??? m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Patika
2024. augusztus 29. 13:53
Javaslom minden tv adásba vidd be magaddal a tiedet és ha hívnak csak beszéld le bátran, hátha növeled vele a hírnevedet.
Hangillat
2024. augusztus 29. 13:24 Szerkesztve
A frontális lebeny az időskori várható kognitív degenerációk előtt fejlődik a 20-as évekig. 'Benőtt a feje lágya' előtt a korlátlan digitális kép-öröm síkagyúságot, hínár- lét szerű talpraesett kétlábon állást hoz. Mozgás, közös játék helyett ülés. A kis digitális bennszülött digitális méhen kívül született bennzüllöttként szörfözik a valós életben. A szülők adta digitális cucli fura eszmélést hozhat nekik a gyermek szókincsének bővülése a 'ribi', 'cumwhore' szavak honnan levőségéről. A technológiai fejlődés megállíthatatlan, még sincs 3D Tv, mobil. A digiidiotimus ellen a a MÁV bevethetne valóság-visszahozó elemeket mint a jegyárba belefoglalt szag mintákat, amik ősi, tudatalatti memória lerakatokat stimulálnak: ló szag, farkas szag, lila milkátlan tehén-tej szag, kopasz nyakú tyúk szag, barlangi ős víz szag sb. A MÁV,BKK élszolgáltató lenne; előbbi gőzmozdony, zsebóra, váltó olaj révén szolgálná a műszaki szagolanduszokat.
tapir32
2024. augusztus 29. 09:57
A mobilfüggés ugyanolyan kórállapot mint a drogfüggés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!