Bekavart a másik vádlott, a kábítószer-birtoklással vádolt Herczeg Zoltánnak legalább őszig várnia kell az ítéletre

2024. augusztus 09. 18:33

Váratlan fordulatot vett az ügy az előkészítős ülésen, de az ügyészség tartja magát az eredeti vádhoz.

2024. augusztus 09. 18:33
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Fotó: Herczeg Zoltán/Facebook

Június közepén a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon az előkészítő üléssel kezdődött meg a kábítószer-birtoklással vádolt Herczeg Zoltán, illetve a kábítószer-kereskedelemmel vádolt társa elleni büntetőper.

Az ügyészség mindkettőjükkel szemben börtönbüntetést, Herczeg vádlott-társa esetében emellett pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványozott.

A Blikk beszámolója szerint az előkészítő ülésen a Herczeg beismerő vallomást tett, így esetében akár azonnal le is záródhatott volna az eljárás, ám társa nemhogy beismerte volna a kereskedelmet, 

azt vallotta, hogy nem ő adott el drogot a divattervezőnek, hanem fordítva.

Mindezekre tekintettel az eljáró bíró Herczeg beismerése ellenére tárgyalásra utalta az ügyet, mondván, több részletet tisztázni kell. Ahogy most a Fővárosi Főügyészségtől megtudtuk,

a bíróság november 14-re tűzte ki az első tárgyalást, amelyen megnyitják a bizonyítási eljárást, újra meghallgathatják a vádlottakat és akár szakértők kirendelését vagy tanúk meghallgatását is elrendelheti a bíróság. 

Az nem derült ki, pontosan mi motiválta erre a vallomásra Herczeg vádlott-társát, de feltételezhetően az, hogy elkerülje a drogkereskedelem miatt kiszabható súlyosabb büntetést. Mint megtudtuk, ezzel együtt 

az ügyészség tartja magát az eredeti vádhoz. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

Herczeg Zoltánékra még 2022 októberben csaptak le a rendőrök egy razzia során, és vették őket őrizetbe, miután kábítószert – marihuánát és kokaint – találtak náluk. Ezek után a divattervező fél éven keresztül letartóztatásban volt, majd bűnügyi felügyeletbe került, végül 2023 augusztus 20-án szüntették meg ellene a kényszerintézkedéseket. Az eredeti gyanú Herczeg esetében is felmerült a kábítószer-kereskedelem, ám ez a nyomozás során végül csak társánál bizonyosodott be. 

A korábban webáruházában O1G pólókat áruló, magyarságát szégyellő, divattervező korábban előszeretettel támadta a kormányt,  Veiszer Alinda műsorában 2021-ben olyanokat mondott, hogy „Gyilkos bűnözők vezetik a hazámat, én erre nem vagyok büszke”, illetve, hogy „tolvaj, maffiaszerűen működő kormány irányítja az országot". 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. augusztus 09. 22:00
Kábítószer kereskedők HALÁLBÜNTETÉS HIÁNYÁBAN TÉNYLEGES ÉLETFOGYTIGLANT ÉRDEMELNEK!
atti64
2024. augusztus 09. 21:14
AKI KÁBITOSZEREZIK ANNAK SZOPNIA KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DINO54
2024. augusztus 09. 21:12
38-ból 1 komment látszik tucatnyi belépés után is.
hátakkor
2024. augusztus 09. 19:03
Kommunistákra tízszeresen, százszorosan..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!