Vádat emeltek Herczeg Zoltán ellen

2024. április 10. 08:28

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványozott a divattervező és társa ellen, kábítószerbirtoklás és terjesztés miatt.

2024. április 10. 08:28
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Fotó: Herczeg Zoltán/Facebook

Kábítószerbirtoklás miatt emelt vádat az ügyészség a korábban webáruházában O1G feliratú pólókat is árusító divattervező, Herczeg Zoltán ellen – tudta meg lapunk a Fővárosi Főügyészségtől. 

Herczegre még  a tavaly októberben csaptak le a rendőrök, 

a razzia során a divattervezőt és társát is őrizetbe vették, miután kábítószergyanús anyagokat találtak náluk.

Herczeg a drogfogyasztást elismerte, ugyanakkor a kábítószer-kereskedelmet tagadta. 

A divattervező fél éven át volt letartóztatásban, majd négy hónapon át házi őrizetben, végül augusztus 20-án megszüntették az ellene foganatosított kényszerintézkedéseket. 

Az eredeti gyanú Herczeg esetében kábítószer-kereskedelemről is szólt, ám ezt a nyomozás során végül csak társánál bizonyosodott be. 

Ezzel együtt az ügyészség mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt,

a divattervező társával szemben emellett pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra is. 

A Fővárosi Főügyészség lapunknak küldött válaszában, nevek említése nélkül közölte: a vádirat lényege szerint egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el barátjának, az ügy másik vádlottjának. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát értékesített társának 350.000 forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

Az ügy másik vádlottja – aki kizárásos alapon Herczeg Zoltán – a barátján kívül más forrásból is szerzett be kábítószert, a marihuána mellett kokaint és DMT-t is, ami egy pszichedelikus drog. 

A férfi 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, 

csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, amely kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott. 

A vádlott az elfogását megelőzően röviddel szintén kannabiszt fogyasztott. A férfi által megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A kormányt korábban előszeretettel támadó, magyarságát szégyellő divattervező Veiszer Alinda műsorában 2021-ben olyanokat mondott, hogy „Gyilkos bűnözők vezetik a hazámat, én erre nem vagyok büszke”, illetve, hogy „tolvaj, maffiaszerűen működő kormány irányítja az országot."  Herczeg egyébként éppen hétfőn nyilatkozott a Blikknek, az interjúban arról beszélt, hogy igyekszik nem rágódni és stresszelni magát a büntetőügye miatt. A börtönben töltött időt és a zárkatársait azonban nem felejti el, a mai napig találkozik velük, és ha kell, anyagilag is segíti őket.

A Btk. szerint aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2024. április 10. 13:25
A drog az rossz. Nem kötelező drogozni. A hatályos törvények szerint büntetés jár érte.
hátakkor
2024. április 10. 12:43
A törvény mindenkire egyaránt vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan!
llnnhegyi
2024. április 10. 11:45
Magyar Péter legjobb emberei. Harcos társak.
ekeke1
2024. április 10. 10:27
"A divattervező fél éven át volt letartóztatásban, majd négy hónapon át házi őrizetben Az eredeti gyanú Herczeg esetében kábítószer-kereskedelemről is szólt, ám ezt a nyomozás során végül csak társánál bizonyosodott be. Ezzel együtt az ügyészség mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt," Ez akkor egy túlméretezett szamárság. Ha lett volna kereskedelem is, akkor még csak-csak. De letöltendőt kérni egy birtoklásért ahol a megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát, noch dazu az elkövető fél évet előzeteseben is ült, négy hónapot meg házi őrizetben... nemigen van az a bíróság amelyik ebbe beleállna. Nem kedvelem herczeget, joggal, de ebből megdicsőülve kerülhet ki, mint "áldozat" és "üldözött"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!