A Transparency 7 fős civil szervezet, nem megválasztott párt vagy törvényhozó testület, vagy nyomozó hatóság – így mond ki ítéleteket

2024. augusztus 28. 11:55

De ők tudják a tutit, mi kismajmok pedig építgetjük a diktatúránkat.

2024. augusztus 28. 11:55
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

Nyiókép: Adrián Zoltán/ Német Nagykövetség Facebook-oldala

„Azt mondta Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország vezetője az ATV-ben, hogy azért ment el a Tranzitra vitázni Lánczi Tamással, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjével, hogy a fideszes közönség végre elsőkézből értesüljön a Transparency munkájáról. Úgy érezte azonban, hogy a fideszes közönséget nem győzte meg.

Ott voltam a Tranziton, ezt a vitát nem láttam, úgyhogy utólag megnéztem, mennyire meggyőző Ligeti úr.

Előrebocsátom, hogy nem értek egyet pl. az Átlátszó vizsgálatával, mert azt ígérték, hogy médiát nem vizsgálnak, másrészt rossz az optikája, hogy korrupció ellenes újságírókat vegzálnak.

Szóval Ligeti úrnak lett volna nálam esélye. Még az elején bólogattam is magamban, hogy persze, jó lenne, ha a szuverenitásvédelem az orosz befolyást is vizsgálná, meg a letelepedési kötvényt. Idáig rendben.

Viszont utána és az egész vita során Ligeti hozta a tipikus SZDSZ-es atitüdöt – lemegyünk a majmok birodalmába, győzzük meg őket.

Például azt mondta Lánczinak, hogy ez a gondolat meghaladott (arra a gondolatra egyébként, hogy aki változtatni akar a rendszeren, induljon el pártként), amire Lánczi visszakérdezett, hogy ki szerint meghaladott?

Vagy azt mondta Ligeti, hogy a szuverenitásvédelmi hivatal létezése ütközik az alaptörvénnyel, amire visszakérdezett Lánczi, hogy ki szerint ütközik?

Mindig kiderült, hogy ez az ő véleménye.

Szóval a Transparency 7 fős szervezet, egy civil szervezet, nem megválasztott párt vagy törvényhozó testület, vagy nyomozó hatóság – így mond ki ítéleteket. 7 ember.

De ők tudják a tutit, mi kismajmok pedig építgetjük a diktatúránkat.

Örülök, ha vannak civilek, akik korrupciót, jogsértéseket vagy bármit vizsgálnak. Nagyon fontos, hogy legyenek ilyen civilek, de azt nem tudom, hogy az ő kijelentéseik mennyire megalapozottak, az meg nagyon felháborító, ha a nem megalapozott véleményeik alapján nem kapunk uniós forrásokat.

Szóval a dölyfösség, a mindent mi tudunk belpesti hozzáállás nem vezet sehova, nem meggyőző.

Másrészt Ligeti megfogalmazásából az derül ki, hogy a fideszes közönség azért nem tudja, hogy mi a Transparency, mert csak jobboldali médiumokat olvas.

A fideszes közönség egyébként rengeteg baloldali médiumot olvas, de ennek ellenére gondol, amit gondol.

Nem azért, mert buta, hanem, mert nem lett meggyőzve.

A korrupciót senki se szereti, persze, de nem bízik a másik társaságban, hogy az kevésbé lenne korrupt és nem bízik a másik társaságban, hogy el tudnák vezetni az országot.

A Fidesz legitim, 14 éve minden választáson kétharmaddal megválasztják. A demokrácia piaci verseny, a liberálisok kedvence, ez van, a piac ezt a jobboldali, konzervatív tömböt szereti, élén Orbán Viktorral.

Lehet húzogatni az orrunkat, hogy dehát nem elég kifinomult és kékharisnya ez a társaság, de pont a nagy elméleti, liberális világ győzelme, hogy nem a kékharisnyák döntenek, hanem a többség.

Szóval kedves Ligeti úr, a legnagyobb nyitottsággal ültem le meghallgatni, de nem győzött meg, sőt elbizonytalanított, se a hitelessége, se a legitimitása nem volt meggyőző.
Azzal nem értek egyet, hogy baj, ha valaki külföldről kap pénzt. A mi civil szervezetünk is nyert uniós pályázaton.

A probléma az, ha valaki ítéleteket hoz, miközben nincs erre felhatalmazása és ezzel árt az országnak.

Ettől függetlenül remélem, hogy a szuverenitásvédelmi hivatal megállapításainak nem lesz komoly jogi következménye, inkább csak egy figyelemfelhívás. Tisztázása annak, hogy ki mennyire legitim és ki, kinek dolgozik.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Picnic Niki
2024. augusztus 31. 13:38
CÖF-re ki szavazott?
Dixtroy
2024. augusztus 28. 22:33
Odament hergelni, és nem az történt, hogy felkelt a nép, hogy szükséghelyzetben átbaszták a minisztert kamu lélegeztetőgépekkel, és az micsoda hűmeghá, amit nyomatott, hanem a napon kalap nélkül pikkelyeződött az arca, hogy Mo azért nem kap meg támogatásokat, mert ők olyan anyagot állítottak össze emberek megkérdezése nélkül, hogy milyen a korrupció elleni küzdelem érzete Mo-n pl az imf szerint, ami aműgy nettó hazaárulás, ezt elnyomta párszor, de a nép meg bekérdezett neki, hogy és ki a faszom kért téged erre, meg miolyan kurva titkos a holland megbízásban, hogy nem akarod elmondani? Már az, hogy hollandok adnak megbízást, meg az eb.. hát.. mi a faszom ez a gittegylet, aminek ekkora véleményhatalma van?
Dixtroy
2024. augusztus 28. 22:23
"ez a gondolat meghaladott (arra a gondolatra egyébként, hogy aki változtatni akar a rendszeren, induljon el pártként" Ez itt a lényeg az egészben, őket nem érdekli hogy mi a helyzet valójában a korrupcióval, hogy az általuk használt korrupció ellenes intézkedések hasznosságának érzetét hogyan gondolják az emberek, ők a A Kwisatz Haderach egy olyan szupermentát, aki a jövőt, a jelent és a múltat egyszerre látja. A kifejezés jelentései: „Az Út lerövidítése”, illetve „aki egyszerre több helyen lehet”. Olyan ember, akinek szellemi ereje lehetővé teszi a magasabb dimenziók feldolgozását és felhasználását, nekik joguk van mindent kiperelni, őket meg meg se szólítsa senki. Ők egy tisztán kizárólag magyar szervezet, az Transparency International Magyarország, az anyacég magyar lerakata.parancsokat és jelentéseket is a központba küldenek, de ők mindentől független objektívok. Vak.
laszlo 964
2024. augusztus 28. 21:28
A Transparency egy külföldről finanszírozott, politikai szereplő . A finanszírozó érdekeinek megfelelő megállapításokkal . Ligeti ugyan nem legélesebb kés, mégis nagyon jól megél abból, hogy árulja a hazáját! Mindenhez is értő csapatának aknamunkáját tapsikolva veszi át az EU! Hazai civil támogatottsága szervezetének , kb. a Párbeszéd szintjén lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!