A németországi terrortámadás is bizonyíthatja: a magyar kormány nem várhat Brüsszelre

2024. augusztus 24. 17:00

„Ha Brüsszel migránsokat akar, megkapja” – mondta a napokban Gulyás Gergely.

2024. augusztus 24. 17:00
null

Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

 

Legalább három ember meghalt és többen megsebesültek pénteken késő este a németországi Solingenben, amikor egy férfi a városi ünnepségen válogatás nélkül járókelőket szúrt le egy késsel.

Ezt is ajánljuk a témában

Médiabeszámolók szerint a sebesültek közül kilencen életveszélyes állapotban vannak.

A Bild szerint a rendőrség terrortámadásként kezeli a támadást, sőt arról is beszámoltak, hogy a szemtanúk állítása szerint a támadó bevándorló hátterű volt.

A történtek még nagyobb hangsúlyt adhatnak Gulyás Gergely minapi bejelentésére.

Ha továbbra sem kapunk Brüsszeltől forrást határvédelemre, akkor minden migránsnak fel fogjuk ajánlani a határon, hogy önként és ingyen Brüsszelbe szállítjuk őket. Ha Brüsszel migránsokat akar, megkapja” 

jelentette ki a csütörtöki kormányinfón vezető miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

A Miniszterelnökség később az ATV híradójának is megerősítette, hogy a magyar kormány nem a levegőbe beszél. A tárca azt írta a csatorna megkeresésére: 

annyi migránst fognak Brüsszelbe utaztatni, amennyit Brüsszel Magyarországra kényszerítene. 

Azt is írták, hogy Brüsszel 700 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak, mert 2015 óta ennyit költött az ország határvédelemre, és ennek az összegnek eddig mindössze egy százalékát térítették meg.

Nem akar illegális bevándorlókat a brüsszeli szocialista polgármester?

Ahogy korábban megírtuk, Gulyás mondatát felkapta a nemzetközi sajtó, és úgy tűnik, eljutott a brüsszeli szocialista polgármesterhez is. Philippe Close az X-en, valamint egy a Mandiner birtokába került, a magyar kormánynak szánt levélben is megosztotta gondolatait a témában.

Ezt is ajánljuk a témában

Ebben a polgármester gyakorlatilag közölte, hogy habár Magyarország az uniós szolidaritás kedvezményezettje (itt vélhetően az uniós forrásokra is gondolhatott a politikus, melyek jelentős része egyébként még mindig igazából politikai alapon van befagyasztva), álláspontja szerint a magyar kabinet mégis „figyelmen kívül hagyja mások érdekeit”, pláne, ha valóra váltja az egyirányú jegyosztogatást:

felelőtlenség a bajba jutott emberek életével a brüsszeliek kárára játszani”.

– érvelt, majd szinte felszólította a magyar a kormányt, hogy Budapest vagy vegye ki a részét az uniós szolidaritásból, például a menekültügyben, vagy lépjen vissza az Európai Unió soros elnökségétől.
 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyulako
2024. augusztus 25. 07:54
És az utaztatással egyidőben el kell kezdeni a Ny-i határ ismételt kerítéssel történő lezárását és a határellenőrzés visszaállításának előkészítését, mert előbb utóbb visszaterelik ezek a mocskok a mocskot!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 25. 00:42
Igény a fidesztálibok között is lenne a sokszínűség lemészárlására! 🏳️‍🌈 Nyugodjanak békében, a túlélőknek pedig mielőbbi gyógyulást!
2024. augusztus 24. 23:17 Szerkesztve
Oké, tehát a nyugat helyett megint csak mi vontuk le a tanulságokat az iszlám terrorizmusból..
Hangillat
2024. augusztus 24. 23:09
A német jogállam jogot, államot porlaszt. Az idiotizmus legalizálása nem szünteti mag a betegséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!