Vigyázzunk magunkra: a nyár eddigi legnagyobb hőhulláma közelít!

2024. július 06. 11:58

Hétfőtől még inkább fokozódik a hőség.

2024. július 06. 11:58

Nyitókép: Getty Images / pgaborphotos

 

Szombaton sok napsütésre számíthatunk kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Visszatér az országos hőség: mindenhol 30 fok felett alakul a csúcsérték. A déli szél megerősödhet – olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében. A portál szerint

jövő héten jöhet a nyár egyik legnagyobb hőhulláma!

Vasárnap a sok napsütést délután gomolyfelhők zavarhatják, és néhol frissítő zivatar előfordulhat, de a így is 30 és 36 fok közé melegszik a levegő, a légmozgás pedig gyenge marad.

Hétfőtől pedig még inkább fokozódik a hőség, ekkor már 30 és 37 fok közötti csúcsértékekkel számolhatunk amellett, hogy néhol előfordulhatnak zivatarok, amelyek ha ki időre is de felüdülést jelenthetnek a kánikulától. Kedden szerdán sem várhatunk komoly változást,

országos hőség, igazi strandidő valószínű.

Az ÉK-i szél csak néha élénkül meg, csapadékra kicsi az esély, ráadásul 35 és 40 fok közé fokozódik a kánikula. Azzal, hogy az utóbbi években egyre többször tapasztalhatunk hőhullámokat a Mandiner is foglalkozott. Június harmadik hetében például 1400 hőmérsékleti rekord dőlt meg világszerte! 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. július 07. 17:02
egonsamu->Oldalkosár 2024. július 07. 13:26 Lebarmoztalak, mert egy barom vagy. Lövésed sincs, mi van a világban és hogy miért pusztulnak a jegesmedvék, mert tény és való, valóban pusztul az állományuk. Csak egy igazi barom jön azzal, hogy régen is volt nyár, meg 35-38 fok. Igaz, 1952 után majd 40 éves kihagyással, de előtte is volt. Ritkábban, jobbára epizodikus jelleggel. A tendenciát kell nézni. Az egyértelműen melegedő, a nyarak forrósodnak, a kiemelten meleg nyarak egyre gyakoribbakká válnak és a hőhullámok is egyre gyakrabban és intenzívebben lépnek fel. Az emberiség jó része és az élővilág szenved tőle. Úgyhogy ha kussoltál volna, okosabb maradtál volna. Az utolsó megjegyzésedre pedig, te agresszív barom, elképzelhető, hogy 50 évvel ezelőtt velem szemben te maradtál volna alul.
egonsamu
2024. július 07. 13:25
Hol vannak a högutában elpusztult jegesmedvék? Ja, hogy a borzalmas höség csak a médiában tombol? Már 50 éve is volt nyáron 35 - 37 fok meleg, ne senki nem terjesztett hisztériát és pánikot... Ezt az Eju vezette be.
2024. július 06. 18:23 Szerkesztve
Rendkívül informatív cikk.
egonsamu
2024. július 06. 14:10
Engem igazán érdekelne, hogy a globális klimaforrósodás miatt eddig hány ezer jegesmedve pusztult el högutában? Kérem kizárólag kompetens klímarettegök válaszoljanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!