Új gócpontok Budapesten – egyre többen rettegnek, ha arra kell menniük

2024. július 16. 22:11

A Móricz Zsigmond körtér környékén és a csömöri HÉV budapesti szakaszán is veszélyeztetik a szabályokat betartó polgárok nyugalmát a szerhasználók a Drogkutató Intézet beszámolója alapján.

2024. július 16. 22:11

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A szerhasználók nem ellenségek, azoknak, akik a drogfüggőség csapdájába estek, segítséget kell nyújtani. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ha számukra ez az élet megfelel, akkor joguk lenne a békés, szabályokat betartó polgárok nyugalmát, biztonságát, egészségét és gyermekeik fejlődését veszélyeztetni – írja a Drogkutató Intézet.

 Téglásy Kristóf stratégiai igazgató szerint a választásokat követően több közterületen, parkban, játszótéren és a tömegközlekedési eszközökön is fennmaradtak az áldatlan állapotok. Példaként említi a Móricz Zsigmond körtér és a Feneketlen-tó környékét:

Az ott élők elmondása szerint a bedrogozott fiatalokból álló bandák erőszakosak, zaklatják a járókelőket, és nemrég egy férfit fényes nappal hátulról ütöttek le, csak úgy, erőfitogtatásból.

Az igazgató úgy látja, Újbuda DK-s polgármestere sem a panaszokra, sem a látványra (a polgármesteri hivatal mintegy 150 méterre van a Feneketlen-tótól) nem reagál és nem tesz semmit.

A másik ilyen új gócpont, amely szintén gyanúsan a Hős utca rendbetétele után alakult ki, a csömöri HÉV budapesti szakaszán található – teszi hozzá a szakértő. A beszámolók alapján nagyobb csoportok utaznak ki Kerepesre, feltételezhetően ott találkoznak a dílerekkel, és hazafelé, illetve a Boráros tér felé tartva a szerelvényen lövik be magukat, ezután ott hagyják a használt fecskendőket, odapiszkítanak és zaklatják az utasokat. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­­­e­x­i­­­ ­p­­u­­­n­c­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 31. 07:24
A zsidó gyarmatositók rendőrnek csúfolt vérebei a zsidó gyarmaton szarnak a cigánybűnözésre és a kábszeres balkáni maffiahálózatokra. Ők a szemkilövök, országúti radaros útonalvók, aljas zsidócsicskák, lefizetett sameszok, a deviáns pride hős védelmezői a normalitás védelmében tiltakozók ellen. Szart se érnek, csak ártanak, ahol tudnak.
konfucius
2024. július 18. 10:06
Kinek a feladata rendet csinálni? Rendőrség? Közterület felügyelet? Kinek a dolga a dílereket leszedni? Kinek a dolga a bedrogozottak után maradó szemetet és fekáliát eltakarítani? Kinek a dolga a drogos állapotban kötekedőket megállítani és büntetni? Ebben az egészben, úgy érzem, a helyi önkormányzat éppen úgy felelős, mint a rendőrség. Látványos romlás tapasztalható a korábban polgári irányítású kerületek helyzetében, miután az istenadta nép balliberális polgármestert és közgyűlést választott magának, ez is egy tagadhatatlan összefüggés. De engem nem a magyarázat érdekel, hanem az, hogy rend legyen végre. Nem tűrjük el további öt évre ugyanezt, hogy a Fidesz kormány és a balos főváros egymásra mutogasson, hogy ki miatt nincsen rend.
Pelso j.
2024. július 17. 20:12
Fegyenc8 Neked tényleg nehéz felfognod, hogy a közrend, közbiztonság fenntartása a rendőrség feladata...???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!