Úgy látszik, Karácsony Gergely maradhat Budapest élén

2024. július 11. 21:13

Maradhat a Gyurcsány-féle világ a fővárosban!

2024. július 11. 21:13
Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

„Karácsony Gergely az újraszámolás után is, nagyjából 200 szavazattal kapott többet Vitézy Dávidnál; 1500 olyan szavazólapot találhattak az újraszámláláskor, amely nem a megfelelő helyre volt sorolva” – osztotta meg közösségi oldalán értesülését Deák Dániel.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet emlékeztetett rá, ez azt jelenti, hogy valamivel nőtt Karácsony előnye (eddig 41 szavazatnyi volt). Ahhoz a 350 ezernél is több szavazathoz viszonyítva, amennyit mindkét jelölt kapott, ez így is elenyésző mennyiség, a regnáló főpolgármester valóban csak „egy paraszthajszállal nyert kihívója előtt”.

 Budapestnek rossz hír: marad a Gyurcsány-féle világ a fővárosban!

– írta Deák Dániel.

Vasárnap érkezett a hír, a Kúria elrendelte a főpolgármester-választáson leadott összes szavazat újraszámolását, és majd csak ezután állapítják meg, ki lesz Budapest főpolgármestere. A Kúria azután lépett, hogy az Alkotmánybíróság (AB) pénteki döntésében helyt adott Vitézy Dávid alkotmányjogi panaszának, és ezzel megsemmisítette a Kúria korábbi végzését. A végleges eredmény bejelentése várhatóan pénteken fog megtörténni. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. július 12. 17:22
Oké, ide is bekommentelem és egyben felhívom a törvényalkotók figyelmét arra, hogy: ideje volna már megalkotni azt a törvényt, miszerint polgármesteri és főpolgármesteri választáson MÁR NE IS INDULHASSON (!) olyan személy, akinek nincs MŰSZAKI, JOGI VAGY KÖZIGAZGATÁSI felsőfokú végzettsége és mellé több éves szakmai tapasztalata ! Az önkormányzatiságnak ugyanis NEM A PÁRTPOLITIKÁRÓL KÉNE HOGY SZÓLJON, HANEM A HELYI ÉRDEKEKRŐL ! Ilyen-olyan bölcsész, szociológus, meg kommunikációs végzettség egy város vagy akár egy kerület vezetéséhez SEMMIRE NEM ALKALMAS. SEMMIRE ! Mindezekre itt a legjobb bizonyíték: a tökéletesen alkalmatlan, "szociológus" Karácsony Gergely... :-((( Egy bölcsész vagy egy szociológus vállalhat pl. villanyszerelést ? Ugye, hogy nem ! Közben a főváros vezetését és fejlesztését rábízzuk...???! Ne már...!
lendvaiildiko
2024. július 12. 11:56
Én most kétségek között élek. AKkor ez most milyen választás volt: a FIDESZ és ügynökei által manipulált, a bíróságokat is falhoz állító NER produktum, antidemokratikus, az elnyomó Orbán rezsim possadványa, vagy egy velejéig haladó, a szabadság további kiterjedését ösztönző, a rakpartokat bezöldítő, méhlegelőket kiterjesztő igazi demokrácia ünnep? Remélem, lesz majd klíma VÉSZ-VÉSZ-VÉSZ helyzet, autókitiltás, kötelező roller és bicikli használat. Remélem, már Tüttő elvtársnő is készül a dunai vizilovagló sávok kijelölésére. S akkor most melegbár vagy a Pedro Hungaro nevű hetero, tinilányokat betanító bár nyílik?
pintyoke-2
2024. július 12. 10:05
Szeretünk, Gergő! Megválasztunk, újra és újra. Csüngőhasú megpukkadhat mérgében.
petronius50
2024. július 12. 08:43
Az orbángyűlölet mozgatja a budapesti szavazókat, ezért nézik el Karácsony egyértelmű alkalmatlanságát és Budapestnek hatalmas károkat okozó korrupciós ügyeit. Ha már néhány száz szavazaton vekengünk, akkor nagy baj van. Az érzelmi túlfűtöttség felülírja a józan ész által meghozandó döntéseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!