Szintet lépett a hőhullám

2024. július 11. 17:38

Jöhetnek a melegrekordok a HungaroMet szerint.

2024. július 11. 17:38
null

Nyitókép: MTI/ Hegedüs Róbert

 

Idén előszőr kereken 40 fokot mértek Magyarországon – közölte HungaroMet. Azzal folytatták, a héten valószínűleg tovább melegedik az idő, és csütörtökön már 41 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. 

A HungaroMet adatai szerint, amennyiben 40 fokos kelebiai érték hitelesítése esetén biztossá válik, akkor a hőmérsékleti rekord túlszárnyalta a tavalyi értéket, amely 39,5 Celsius fokot, amelyet augusztus 27-én mértek. Azt is hozzátették, mivel több budapesti mérőállomáson is magasabb hőmérsékletet mértek ma, mint a korábbi július 11-i maximumrekord (37,5 fok; 1968; Budapest Kamaraerdő), amely így gyakorlatilag biztosan megdőlt.

A következő napokban pedig további rekorddöntögetésre van kilátás...”

– fogalmaztak.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kislaci-2
2024. július 11. 20:48
nagy kero klima vnyoc klima csorok meg leszophatnak
salmonella
2024. július 11. 19:28
Ég kifelé a határban a kukorica. Megint nem lesz belőle semmi. A gabonának kaqkk hazánkban, észak felé tolódik a termesztésre alkalmas éghajlat.
Halder_1899
2024. július 11. 19:18
Egyre melegebb van. Újabb és újabb rekordok jönnek és ami rosszabb a hőhullámok egyre hosszabbak. Kár tagadni meg azzal jönni nincs itt semmi látnivaló. A kérdés CSAK EGY, mennyi ebben az emberi tevékenység és mennyi ami amúgy is lenne (mondjuk, mert esetleg ez egy természetes folyamat). A gond ,hogy lassan határon vagyunk Európa ezen területén is, hogy sokat már felfelé nem bírunk, sem mi, sem a mezőgazdaság.
Oldalkosár
2024. július 11. 18:20
Két véglet van: Az egyik szélsőség egyenesen tagadja a klímaváltozást. Illetve elismeri, hogy létezik, de a júrában még melegebb volt, tehát oda se neki. Azt, hogy a mostani változás jórészt az embernek köszönhető, nem fogadj el. A másik szélsőség szélsőséges tettekre ragadtatja magát. Kifekszik az úttestre akadályozva a forgalmat és műalkotásokat rongál. Változik az éghajlat világszerte, egyik egyensúlyi állapotból haladunk egy másik, sokkal rosszabb felé. A melegedő tendencia egyértelmű. Viszont a hangsúlynak már az alkalmazkodáson kellene lennie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!