Szijjártó Péter elárulta: ez kell ahhoz, hogy béke legyen Ukrajnában

2024. július 10. 21:23

A külügyminiszter nem köntörfalazott Washingtonban.

2024. július 10. 21:23

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Magyarország úgy látja, Donald Trump volt amerikai elnök lehetséges visszatérése „esély a békére” Ukrajnában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán, a NATO-csúcs kezdetekor.

A Reuters arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök a múlt héten békemisszó gyanánt látogatást tett Moszkvába is, azonban ezen kezdeményezése felbőszítette Budapest néhány NATO-szövetségesét, akik szerint az utazás legitimitást adott Vlagyimir Putyin orosz elnök követeléseinek az Oroszország 2022-es inváziója óta elfoglalt ukrán területekre.

Szijjártó közölte, hogy Magyarország célja az, hogy minél hamarabb befejeződjön a háború egy olyan béketárgyalással,

amelyen részt vesz az Ukrajna és Oroszország is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. július 11. 18:11
Trampli küldött először fegyvereket az ukiknak.
ersa57
2024. július 11. 12:33
Petike! Várd ki a végét! Trump is pont olyan mint a gazdád: "Ne azt nézzék mit mondok, hanem azt amit teszek!".
Valodi
2024. július 11. 09:47
altercat1 05:43 Szerinted Putin már nem az a KGB? "Ukrajna súlyosan brutalizált volt már a német és a magyar haderő megjelenésekor is. Közvetlenül az ellenséges csapatok érkezése előtt az NKVD (így hívták a későbbi KGB-t) véres mészárlásokat tartott: Berija belügyi népbiztos a német támadás napján elrendelte a nem evakuálható politikai foglyok kivégzését. Ez tömegeket érintett: 1941 júniusában mintegy 750 ezer ember volt Ukrajnában letartóztatásban, meghatározó részük politikai okokból. Közülük tízezreket lőttek agyon közvetlenül a német bevonulás előtt, sokan mások a deportálások során haltak meg."
Pelso j.
2024. július 11. 06:03
A másik ordító egér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!